Αφιέρωμα-εκδήλωση για τη Σμύρνη από σχολεία της Τρίπολης (vid, ph)

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 06:43

Το 4ο Γενικό Λύκειο και το Μουσικό σχολείο Τρίπολης ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό της Τρίπολης ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη. 92 Χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης, της πόλης που αναπτύχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στα παράλια της Μικράς Ασίας, εκεί που άκμασε το εμπόριο, ο πολιτισμός, τα γράμματα, αλλά που σε μία μέρα όλα καταστράφησαν και χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώθηκαν και πήραν το δρόμο της προσφυγιάς, ενώ άλλοι τόσοι έμειναν νεκροί πίσω. Οι μαθητές προσπάθησαν μέσα από ιστορικές αναφορές τόσο στα τραγικά γεγονότα όσο και στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Σμύρνης να περιγράψουν τη φρίκη του πολέμου και να μιλήσουν για τις παλιές αλλά και σύγχρονες “χαμένες πατρίδες” και να ζητήσουν ποτέ πια να μην γίνουν πόλεμοι.

Η εκδήλωση περιλάμβανε χορούς από την Σμύρνη και τραγούδια που απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου (παραδοσιακά σύνολα).

Στην εκδήλωση παρόντες πολλοί γονείς και συμμαθητές των παιδιών, καθώς και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής. Παρόντες και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόσνος, ο υπεύθυνος τύπου του δήμου Σωτήρης Παπαδημητρίου και η ΔΣ Χριστίνα Ζαμπαθά.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντο από την εκδήλωση.