Αφιέρωμα ΣΑΟΟ στη γυναίκα ορειβάτισσα (+ph, vd)

Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2019 22:40

Μια ξεχωριστή εκδήλωση – παρουσίαση διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων στα εντευκτήρια του συλλόγου το βράδυ της Τετάρτης 13 Μαρτίου. Μια παρουσίαση για την ακρίβεια ενός ξεχωριστού αφιερώματος στη γυναίκα ορειβάτισσα και στην «διαδρομή» της ιστορικά από τους προηγούμενους αιώνες έως σήμερα.

Η εκδήλωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και αίθουσα του εντευκτηρίου του ΣΑΟΟ γέμισε από φίλους του συλλόγου, της ορειβασίες και φυσιολάτρες που παρακολούθησαν μια ιδιαίτερη παρουσίαση. Μια παρουσίαση την οποία εισηγήθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Πέτρος Ντούμος, Βούλα Καλαμούτσου, Άννα Κούκλη και Τάκης Καραμάνης.

Με θέμα του συγκεκριμένου αφιερώματος «Γυναικεία βήματα προς την κορυφή», οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μέσα από εικόνες, το ξεκίνημα και την εξέλιξη της γυναίκειας ορειβασίας και της ταξιδιωτικής εμπειρίας εν γένει. Πώς αυτές συνδυάστηκαν και τροφοδότησαν την ταξιδιωτική λογοτεχνία, τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, καθώς και τον αντίκτυπο που είχαν στη διαμόρφωση του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Μάλιστα υπήρξε αφιέρωμα και παρουσίαση στις πρωτοπόρες ορειβάτισσες, οι οποίες αντιπαλεύοντας τις ποικίλες αντιξοότητες της εποχής τους, κατάφεραν να καταξιώσουν τις γυναίκες σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως αυτός της ορειβασίας. Στο κλείσιμο της εκδήλωση υπήρξε συζήτηση των μελών σχολιάζοντας τα όσα παρουσιάστηκαν στο συγκεκριμένο αφιέρωμα.