Αφιέρωμα στο Τένις και τα Σωματεία της Τρίπολης με αφορμή την έναρξη της χρονιάς (+vd)

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 14:29

Η χρονιά ξεκινάει αυτό το διάστημα στα περισσότερα αθλήματα που δραστηριοποιούνται και στην περιοχή μας μεταξύ των οποίων και το άθλημα της Αντισφαίρισης ή πιο γνωστό στο ευρύ κοινό, το άθλημα του Τένις. Τα τρία σωματεία της Τρίπολης έχουν ξεκινήσει τη χρονιά όντως έτοιμα για έναρξη των δραστηριοτήτων τους και φυσικά προετοιμασία των αγωνιστικών τμημάτων. Έτοιμοι οι τοπικοί σύλλογοι όμως στο να υποδεχθούν και τα παιδιά των ακαδημιών αλλά και μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας άτομα στα αντίστοιχα τμήματα εκμάθησης.

Το Τένις στην Αρκαδική πρωτεύουσα αποτελεί γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη «άνθηση», αφού και αρκετά περισσότερος κόσμος ασχολείται πλέον ενεργά με το Τένις, ενώ παράλληλα οι επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο είναι πολλές και σημαντικές όχι μόνο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αλλά και Πανελλαδικά.Το DRT915.GR με αφορμή την έναρξη της χρονιάς συνάντησε εκπροσώπων και των τριών συλλόγων – ομίλων της πόλης και μίλησε μαζί τους. Συγκεκριμένα από το SMASH Tennis Club οι υπεύθυνοι του Ομίλου, Αντώνης Ψυχογιός και Βασίλης Βλάχος, από τον Όμιλος ΑΕΚ Τρίπολης ο υπεύθυνος προπονητής, Γιώργος Παπαδόπουλος και από τον Σύλλογο Αντισφαίρισης Τρίπολης το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Πέτρος Καλτεζιώτης.

Καταρχάς καθένας από τους παραπάνω συλλόγους με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στις οποίες δραστηριοποιείται μπορεί να παρέχει τις σωστές και απαιτούμενες υπηρεσίες τόσο σε ότι αφορά τα αγωνιστικά τμήματα όσο και τα τμήματα εκμάθησης. Οι υποδομές στην Αρκαδική πρωτεύουσα πλέον οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί ή αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια επιτρέπουν τη φιλοξενία και σημαντικών τενιστικών γεγονότων και τουρνουά.

Παράλληλα όλοι οι σύλλογοι συνεχίζουν ενεργά και με ουσιαστικό τρόπο την εκμάθηση του Τένις σε αρχάριους, διαδίδοντας το άθλημα σε όλο και περισσότερο κόσμο μετατρέποντας το σε δημοφιλές στην περιοχή μας. Τόσο στο κομμάτι της εκμάθησης όσο και στα αγωνιστικά τμήματα η δουλειά που γίνεται κρίνεται ουσιαστική. Ειδικά στα αγωνιστικά τμήματα οι τοπικοί σύλλογοι έχουν καταφέρει να αναδείξουν πολύ καλούς αθλητές σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ξεχωρίσει με διακρίσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο!

Όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών σωματείων που μας μίλησαν παραδέχθηκαν ότι το Τένις στην περιοχή μας έχει τύχει αποδοχής από το ευρύ κοινό και βημάτων προόδου, αλλά υπάρχει η προοπτική για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη, ενώ δεν παραλήφθηκε από κάποιους και ο προβληματισμός για την μη ενασχόληση του επιθυμητού αριθμού ατόμων με το Τένις, δεδομένης της διάδοσης και του αριθμού γηπέδου που διαθέτει η περιοχή μας. Παράλληλα όμως δεν μπορεί να αγνοηθεί σε καμία περίπτωση το επίπεδο που βρισκόταν το άθλημα του Τένις στην Τρίπολη πριν 15-20 χρόνια τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο επιτυχιών και διακρίσεων.

Αν μπορεί να μας επιτραπεί τέλος θα γράφαμε ότι η συνεργασία των τριών σημαντικών συλλόγων – ομίλων Τένις στην Αρκαδική πρωτεύουσα, σε ότι αφορά το κομμάτι της διάδοσης του αθλήματος στο ευρύ κοινό της περιοχής με δράσεις, εκδηλώσεις και ενέργειες που θα διαφημίσουν περαιτέρω το άθλημα και θα το κάνουν περισσότερο γνωστό σε κόσμο που δεν έχει ευκαιρία να βρεθεί σ’ ένα γήπεδο Τένις, μπορούν τα επόμενα χρόνια να προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κόσμο.

Δείτε το ξεχωριστό βίντεο που το DRT915.GR ετοίμασε για το άθλημα της Αντισφαίρισης στην περιοχή μας: