Αφιέρωμα στον Δημήτρη Ταλαγάνη | Θα σε κρατήσουμε για πάντα ζωντανό στη μνήμη μας… (video)

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 12:40

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021…

Μια ημέρα που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μας…Η ημέρα που ένας ξεχωριστός άνθρωπος, έφυγε από την ζωή “χτυπημένος” από τον κορωνοϊό.

Ο Δημήτρης Ταλαγάνης συνήθιζε, να μην λέει πολλά… τα λόγια του ήταν μετρημένα και είχαν ουσία. Μειλίχιος πάντα με το κόκκινο φουλάρι του – σήμα κατατεθέν -, ξεχώριζε αμέσως μέσα στο πλήθος. Όλοι αποζητούσαν, να βρεθούν κοντά του, να συζητήσουν μαζί του με τις ώρες και να ξεκλέψουν λίγη από τη σοφία και τη λάμψη του. Μια εσωτερική λάμψη, που πήγαζε από τα μύχια της ψυχής του.

Οι δικές μας συναντήσεις ήταν λίγες, αλλά τόσο γεμάτες. Μόνο σοφότερος και πιο γαλήνιος μπορούσε, κάποιος να βγει μετά από μια συνάντηση μαζί του.

Το έργο του σπουδαίο και διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Έχουν μιλήσει γι΄αυτό ειδήμονες και σημαντικές προσωπικότητες ανά τον πλανήτη.

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης θελήσαμε, να πούμε ένα ξεχωριστό “αντίο” στον Δημήτρη Ταλαγάνη και να τον “συναντήσουμε” για μια τελευταία φορά μέσα στις περιγραφές φίλων του, αλλά και ανθρώπων που συνεργάστηκαν μαζί του. Είναι όλοι μέσα στο βίντεο; Μα οχι φυσικά. Δεν θα έφτανε μια αιωνιότητα, για να μιλήσουμε με όλους εκείνους τους ανθρώπους, που τον γνώρισαν, τον αγάπησαν και είχαν την τύχη να μοιραστούν μαζί του στιγμές.

Αν έπρεπε, να γράψω κάτι σαν κατακλείδα, μετά από τις συνομιλίες που είχα με όλους αυτούς τους ανθρώπους, είναι πως τελικά o Δημήτρης Ταλαγάνης δεν έφυγε από κοντά μας…ποτέ δεν θα φύγει! Το αποτύπωμα που άφησε, θα τον κρατά ζωντανό μέσα στην μνήμη και την καρδιά μας για πάντα!

Τόνια Μεγρέμη

*Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους – που συμμετείχαν σε αυτό το αφιέρωμα – για τον χρόνο που μας διέθεσαν και τις στιγμές, που μοιράστηκαν μαζί μας.

* το φωτογραφικό υλικό που εμπεριέχεται στο βίντεο είναι από την σελίδα του Δημήτρη Ταλαγάνη στο facebook

*Ευχαριστούμε τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ν.Αρκαδίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ για το υλικό, που μας παραχώρησε από παλαιότερη συνέντευξη του Δημήτρη Ταλαγάνη (σκηνοθέτης: Γεράσιμος Βάκρος)

*Ευχαριστώ τον συνεργάτη Δημήτρη Δελή για την βοήθεια του στην βιντεοσκόπηση μέρους των συμμετεχόντων στο βίντεο