Αγιασμός για τη νέα χρονιά στο νεόδμητο 4ο Γυμνάσιο (ph, vid)

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 16:22

Το πρώτο «κουδούνι» χτύπησε σήμερα για τους μαθητές δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ολόκληρης της χώρας, υπό το φάσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει την επόμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί.Στις σχολικές μονάδες της Τρίπολης έγινε σήμερα η καθιερωμένη τελετή αγιασμού, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Έτσι και στο νεόκτιστο 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης, έγινε στις 9 το πρωί ο αγιασμός για την καινούργιο σχολική σεζόν, παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων & κηδεμόνων.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας & Κυνουρίας π. Αυγουστίνος, ενώ τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κώστας Μανδρώνης και από πλευράς Δήμου Τρίπολης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης.

Μετά τον αγιασμό τον λόγο πείρε και μίλησε στους παρευρισκομένους και στους μαθητές και τις μαθήτριες ο Διευθυντής του σχολείου, ο Σχολικός Σύμβουλος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, Κώστας Κυριακόπουλος.

Στο τέλος της τελετής οι μαθητές πήραν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τα βιβλία για την νέα σχολική χρονιά.