Αγιασμός για την έναρξη κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη παρουσία του Α.Γεωργιάδη (vid)

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021 19:07

Τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη τέλεσε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της πόλης.

Ο αγισμός έγινε παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως ” Έχω κάνει δεκτό το αίτημα και όλα τα τέλη σύνδεσης και έξοδα εγκατάστασης στη Μεγαλόπολη θα καλύπτονται 100% από εμάς. Θα μπορεί το κάθε νοικοκυριό να αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία που είναι αξιόπιστη και είμαστε βέβαιοι ότι εντός χρονοδιαγράμματος, θα είναι όλα έτοιμα. Δεν θα σταματήσουμε εδώ, αν είμαστε έτοιμοι με σχέδια κύριε Δήμαρχε, ήδη στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε εξασφαλίσει χρήματα για να χρηματοδοτήσουμε χρήματα για νέα επιχειρηματικά πάρκα”.Από τη δική του πλευρά ο Υφυπουργός Εξωτερικών -Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης σημείωσε πως ” Το φυσικό αέριο αποτελεί πόλο έλξης και για άλλες επενδύσεις. Η κυβέρνηση κάνει πράξεις τις δεσμεύσεις της, όχι μόνο δεν θα αφήσουμε πίσω τη Μεγαλόπολη και εγώ αισιοδοξώ ότι η Μεγαλόπολη, θα είναι μια πολύ πιο φιλική πόλη για να ζει κάποιος, θα κρατά τους νέους και θα αποτελεί πόλος έλξης για νέους επιστήμονες και εργαζόμενους. Δεν είναι μόνο το αέριο, καταφέραμε να βάλουμε μόνο την Μεγαλόπολη στις περιοχές που σε όλους τους διαγωνισμούς του δημοσίου θα υπάρχει επιπλέον μοριοδότηση”.

Ενώ ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος επεσήμανε πως “το εμβληματικό έργο του φυσικού αερίου παίρνει σάρκα και οστά, και σηματοδοτεί την έναρξη της μετάβασης του λεκανοπεδίου στη μεταλιγνιτική εποχή, είναι ένα έργο αναγκαίο αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του, δεν αρκεί για να καταστήσει τη μετάβαση δίκαιη και ομαλή. Περιμένουμε μέτρα που θα περιορίσουν την εκτόξευση της ανεργίας και της οικονομίας καχεξίας της περιοχής μας. Δεν διαθέτει η περιοχή μας υποδομές που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν, να προσελκύσουν βιώσιμες επενδύσεις, πρέπει να ενσκύψει η πολιτεία στα προβλήματα, είναι χρέος της απέναντι σε μια περιοχή που έχει δώσει τα πάντα και υποστεί τις συνέπειες από τη λειτουργία των λιγνιτκών μονάδων”.

Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας ΕΣΠΑ Γεώργιος Ζερβός.

Ο κ. Μουσουρούλης εξέφρασε την χαρά του σημειώνοντας πως «Αισθάνομαι πολίτης Μεγαλόπολης .Είναι το πρώτο βήμα. Το επιχειρηματικό πάρκο έχει ενταχτεί να το προχωρήσουμε σε ειδικό πολεοδομικό σχεδιασμό μέσω της ΔΕΗ.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος τέλος, ανέφερε πως η Μεγαλόπολη αποκτά καλύτερη ποιότητα ζωής και ζήτησε να έχει δίκαιη μεταχείριση για προσέλκυση επενδύσεων.