Αγιασμός στις ακαδημίες του Αστέρα (vid, ph)

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 04:21

Την Τρίτη το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Αστέρα, έγινε ο αγιασμός για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 στα τμήματα των ακαδημιών, με παρόντες τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των ομάδων Κ-15, Κ-17 και Κ-20, τους προπονητές των τμημάτων με επικεφαλής τον Μίλαν Πάβλοβιτς, αλλά και τα στελέχη των ακαδημιών.Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Γιώργος Μποροβήλος που έδωσε το παρών για μία ακόμα φορά στις ακαδημίες και ο προπονητής της πρώτης ομάδας Στάικος Βεργέτης, μίλησαν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, τους συμβούλεψαν επισημαίνοντας τους τι πρέπει να προσέξουν στην προσπάθεια που κάνουν και πόσο πολύ πρέπει να δουλέψουν για να φτάσουν ψηλά πετυχαίνοντας τους στόχους που έχουν θέσει στο ποδόσφαιρο.
Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε: «Ο Αστέρας έχει αποδείξει πώς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα των υποδομών και με την πρόσληψη του κ. Πάβλοβιτς προσβλέπουμε στην αναβάθμιση των ακαδημιών. Στα πλαίσια αυτά ξεκίνησαμε σήμερα με τον αγιασμό και ευελπιστούμε πώς στο τέλος της χρονιάς τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά στην προσπάθεια που γίνεται.
Κάποια στιγμή πρέπει να στηριχτούμε και στους ντόπιους παίκτες, πρέπει να στηριχτούμε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, αρκεί αυτό να γίνει επιστημονικά και με πρόγραμμα.
Περιμένουμε κάτι παραπάνω, όπως περιμένουμε και σύντομα να δούμε και ποδοσφαιριστή μας στην εθνική ανδρών. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Νομίζω πώς ο Αστέρας δουλεύει ταυτόχρονα και το ελληνικό στοιχείο, αλλά και την προσπάθεια που κάνει για να σταθεί σε υψηλό επίπεδο που απαιτεί την προσέλευση ξένων ποδοσφαιριστών. Αυτό το κράμα θα μπορέσει σιγά-σιγά να σταθεροποιήσει τον Αστέρα εκεί που τώρα βρίσκεται, στις πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος.
Σιγά-σιγά πιστεύουμε πώς αυτό θα γίνεται στην πλειονότητά του με Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτό πρέπει να γίνει με ένα πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει και ελπίζουμε στα επόμενα χρόνια οι ποδοσφαιριστές της ενδεκάδας να είναι στην πλειονότητά τους Έλληνες».
Στον αγιασμό των ακαδημιών έδωσε το παρόν και ο προπονητής της πρώτης ομάδας του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, ο οποίος αμέσως μετά τις συμβουλές που έδωσε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές δήλωσε: «Δεν θα μπορούσα να λείπω σήμερα. Θέλω να είμαι κοντά στα παιδιά, θέλω να τους μιλάω, θέλω να τους μεταφέρω τις εμπειρίες μου από την παρουσία μου τόσα χρόνια εδώ. 
Έχω ένα παράπονο, πως πέρασαν πολλά παιδιά, τα οποία έκαναν μία προσπάθεια. Κάπου έφταιξαν αυτοί, κάπου έφταιξαν κάποια άλλα θέματα με αποτέλεσμα να φύγουν τα παιδιά από τον Αστέρα. Είναι ευχής έργον να μένουν παιδιά εδώ. Να εκπαιδεύονται σωστά και να αρχίζουν να απαρτίζουν το ρόστερ του Αστέρα.
Θέλω να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε κάποια θέματα, γιατί υπάρχουν δύο κατευθύνσεις. Η μία που τη δίνουν οι προπονητές, που έχουμε τη βαριά ευθύνη να κρατάμε στα χέρια μας τα όνειρα αυτών των παιδιών και πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε σωστά. 
Η δεύτερη είναι τα παιδιά, που έχουν και αυτά βαριά ευθύνη και πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, προσγειωμένοι και να έχουν πολύ σοβαρά την προπόνηση στο μυαλό τους, να κάνουν την αυτοκριτική τους ώστε να μπορέσουν να γίνουν καλύτεροι.
Εγώ θα είμαι δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν, μπορούμε να εκπονήσουμε μαζί τα προγράμματα, μπορούμε να συζητήσουμε ή να αναλύσουμε μαζί κάποιον αγώνα. Δεν θα επέμβω στο έργο των προπονητών στις ακαδημίες, δεν θα κάνω κριτική στους προπονητές και δεν θα τους πω ποια αλλαγή θα κάνουν στον αγώνα. 
Εγώ δίνω απλά μία γενική κατεύθυνση για το πώς παίζει η πρώτη ομάδα, οπότε όταν έρχονται τα παιδιά για προπόνηση σε μας να αφομοιώνουν πιο εύκολα το τι κάνουμε. Από κει και πέρα, η ακαδημία έχει τη δική της λειτουργία, στην οποία θα είμαστε αρωγοί όποτε χρειαστεί».