Αγιασμός στο ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρίπολης (photos)

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 11:50

Ξεκίνησε επίσημα πλέον να λειτουργεί από την Δευτέρα (14/09) με την τελετή αγιασμού κι όλα τα μέτρα προστασίας λόγω covid-19 το νεοσυσταθέν Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρίπολης, στην Αλέα Τεγέας.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κ. Καραλής Νίκος, που παρευρέθηκε στον αγιασμό, ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι μεγάλη η χαρά για την Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ, η λειτουργία αυτού του σχολείου καθώς τα παιδιά με αναπηρία έχουν πλέον ισάξια ευκαιρία στην εκπαίδευση.Παρόντες στον αγιασμό το εκπαιδευτικό προσωπικό με επικεφαλής τη διευθύντρια του ειδικού σχολείου κα. Ψαρρά.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η τελετή αγιασμού για το νέο σχολικό έτος έγινε από κοινού με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γενικού Λυκείου Τεγέας, με το οποίο και συστεγάζεται το νέο σχολείο και τον λυκειάρχη κ. Δημητρέλης, να καλοσωρίζει με θερμά λόγια τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της νέας σχολικής μονάδας.

Στον αγιασμό παρόντες ήταν ακόμη ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ κ. Θεοδωρόπουλος, αλλά και ο πολιτευτής Αρκαδίας της ΝΔ και διευθυντής του ΔΙΕΚ Τρίπολης κ. Κατσίρης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η συνύπαρξη – συστέγαση των δυο σχολείων, προκειμένου να λειτουργούν σε πρωϊνή βάρδια, βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον σύλλογο διδασκόντων του λυκείου Τεγέας με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του, (σύμφωνα με πληροφορίες μας), γεγονός εξαιρετικά τιμητικό, αφού έτσι πλέον δεν θα είναι απομονωμένα τα παιδιά του ειδικού σχολείου.

Εν τω μεταξύ να αναφέρουμε πως οι εγγραφές για όσους γονείς ενδιαφέρονται συνεχίζονται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.