Αγωνιστική Συνεργασία Πελ/σου | Διαδικτυακή εκδήλωση για τη δράση και την επόμενη μέρα της παράταξης (vid)

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 21:15

Διαδικτυακή συζήτηση με τη δράση της κατά το 2020 και τον προγραμματισμό της για την νέα χρονιά, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου».

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης κ.Θανάσης Πετράκος τόνισε την ανάγκη του να υπάρχει επικοινωνία και ανατροφοδότηση, προκειμένου να γίνονται γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν ανα νομό και να αναδεικνύονται μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην συνέχεια αναφερόμενος στην παρουσία της παράταξης στο ΠεΣυ, αλλά και στην πορεία που πρέπει να χαράξει για το 2020, τόνισε μεταξύ άλλων:Έχουμε μια σωρεία αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων από την κυβέρνηση με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των εκλογών και την υποβάθμιση των αιρετών οργάνων. Ο κ.Νίκας έδωσε το δικαίωμα λόγου στους επικεφαλής των παρατάξεων, που δεν συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή. Εμείς λοιπόν είμαστε παρόντες το αξιοποιούμε αυτό το δικαίωμα και παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται”, ενώ πρόσθεσε: “Αναπτυξιακοί οργανισμοί και οικονομική επιτροπή θα αφυδατώνουν την λειτουργία των αιρετών οργάνων. Εμείς αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή, το που το πάει η κυβέρνηση. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα και είμαστε μια δύναμη που έχει καταφέρει με δυο συμβούλους, να πιέζει και να επιτυγχάνει λύσεις. Έχουμε καταφέρει, πιστεύω μέχρι στιγμής να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών, που μας ψήφισαν. Τακτική μας ήταν κάθε φορά, να συνεργαζόμαστε με τον οποιονδήποτε, κοιτώντας το πρόβλημα, για να βγάλουμε μια σωστή απόφαση, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και της Αυτοδιοίκησης”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα σημεία που η παράταξη έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως σε θέματα απολιγνιτοποίησης και σε ότι αφορά στην Μεγαλόπολη, όπου υπήρξαν – όπως τόνισε – οι δυο σημαντικές αποφάσεις του ΠεΣυ γύρω από αυτό το θέμα με την συμβολή της παράταξης να είναι σημαντική. Επιπλέον μίλησε για τον αγώνα τους ενάντια στο καταστροφικό – όπως το χαρακτήρισε – ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων, το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, το φυσικό αέριο, αγροτικά θέματα και θέματα περιβάλλοντος. “Επιδιώκουμε την κοινή δράση και με τις υπόλοιπες δυνάμεις ανάλογα το πρόβλημα. Εμείς βάζουμε κάτω το πρόβλημα, προτείνουμε λύση και όσοι πιστοί προσέλθετε. Δείχνουμε ευελιξία και έχουμε δεχτεί και συμπληρώσεις στις προτάσεις μας” δήλωσε κλείνοντας, ενώ πρόσθεσε: “Αναδειχθήκαμε ως μια δύναμη,  που το ειδικό μας βάρος είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό που έχουμε στο ΠεΣυ και αυτό ζορίζει κάποιους. Πρέπει να γίνουμε όλοι ακόμα πιο ενεργοί και να αναδείξουμε θέματα από όλους τους νομούς”.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημοσθένης Δρούγκας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Η αίσθηση που έχω αποκομίσει εγώ μετά από 1,5 χρόνο είναι, πως είμαστε το ανυπόταχτο χωριό των Γαλατών. Είμαστε μια χούφτα άνθρωποι που έχουμε ανακατέψει πολύ την τράπουλα, έχουμε πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες και έχουμε πετύχει σημαντικές νίκες με γνώμονα τις πολιτικές και προσωπικές μας αξίες, καθώς και το καλό του λαού της Πελοποννήσου” ενώ πρόσθεσε: “Ο κόσμος μας εμπιστεύεται για τα μικρά του προβλήματα. Εμείς έχουμε την δυνατότητα να προτάξουμε τα μεγάλα ζητήματα όμως αυτό δεν αρκεί για την παράταξη, η οποία πρέπει να δίνει απαντήσεις και για μικρά προβλήματα των πολιτών”.

Παράλληλα ο κ.Δρούγκας ανέφερε: “Έχω εκπλαγεί αρνητικά από την στάση της παράταξης του ΚΚΕ. Για πράγματα κυριολεκτικά αυτονόητα κάνει του κεφαλιού της, για να πει μόνο και μόνο, πως είναι διαφορετική από τους άλλους. Θεωρώ, πως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αν υπήρχε δυνατότητα συνεννόησης για αυτονόητα πράγματα. Ευχάριστη έκπληξη η παράταξη των οικολόγων με την Δήμητρα Λυμπεροπούλου”, ενώ πρόσθεσε: “Δυο είναι τα ελλείματα που έχουμε σαν παράταξη. Αρχικά είναι η έλλειψη προβολής. Υπάρχει ζήτημα με την προβολή από τα ΜΜΕ και ειδικά από την τηλεόραση. Εκεί ήμαστε σχεδόν αποκλεισμένοι Δεύτερο πρόβλημα είναι ο υδροκεφαλισμός. Πρέπει να υπάρξει μια ενεργοποίηση, προκειμένου να υπάρχει συνεχής ροή θεμάτων, που πρέπει να αναδειχθούν. Πρέπει να καταλάβετε ότι η παράταξη δεν είναι οι δυο σύμβουλοι και η γραμματείας της. Η παράταξη είστε όλοι εσείς. Εσείς είστε τα αυτιά και η φωνή της παράταξης στην κοινωνία”.

Κατα την διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης τον λόγο πήραν και οι συμμετέχοντες στην συζήτηση (αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων κτλ), οι οποίοι έθεσαν στην παράταξη ζητήματα που θέλουν να αναδειχθούν μέσα από το ΠεΣυ, όπως η προστασία υδροφόρου ορίζοντα του Λουτρακίου, περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν από την λειτουργία συγκεκριμένης εταιρείας στην Κορινθία, η απόθεση των σκουπιδιών στο Λουτράκι, το αεροδρόμιο Καλαμάτας και η συμφωνία με το Ισραήλ, ο Ανάβαλος, θέματα εκπαίδευσης, οι συνεργασίες, η διάβρωση των ακτών στην Κορινθία, η διώρυγα, οι επιπτώσεις στην υγεία των πολίτων της Πελοποννήσου από τα φυτοφάρμακα και άλλα.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο κ.Θεόδωρος Βασιλακόπουλος (εκπροσωπώντας και το Μέρα25) αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της Πελοποννήσου, που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων , αναφέροντας μεταξύ άλλων για το έργο της ΣΔΙΤ: “Το έργο αυτό είναι εγκλωβισμένο και βαλτωμένο. Σαν ΜέΡΑ25 είμαστε αποφασισμένοι, να το βγάλουμε το θέμα στην Βούλη. Υπάρχει και σκέψη να κατέβει και ο Βαρουφάκης στην Πελοπόννησο, για την ανάδειξη αυτού του θέματος. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για την επόμενη ημέρα στην Πελοπόννησο και πρέπει να εστιάσουμε εκεί”.

Τέλος κοινή συνισταμένη όλων ήταν, πως πρέπει να αρχίσει η συζήτηση και η προετοιμασία και για τις επόμενες περιφερειακές εκλογές, προκειμένου να δυναμώσει την φωνή της παράταξης.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συζήτηση: