Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών:Συνδικαλιστικό πραξικόπημα αυτό που κάνει το προεδρείο της ΕΛΜΕ

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019 11:06

Με νέα ανακοίνωση συνεχίζει την σκληρή κριτική της η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών”, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας ,προς το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:“Τελικά το είδαμε και αυτό. Μετά από 20 μέρες ανακοίνωσε η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ)  τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.)  …αλλά λογοκριμένα. Αντί να δημοσιοποιήσει και να υλοποιήσει τις αποφάσεις της (Γ.Σ.), σε έγγραφο που έστειλε στα σχολεία, το προεδρείο της ΕΛΜΕ αλλάζει τον χαρακτήρα των ψηφισμάτων-αποφάσεων και τα μετατρέπει σε προτάσεις παρατάξεων ή μεμονωμένων που το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) τις κρίνει και τις λογοκρίνει με κριτήριο αν είναι αρεστές ή όχι σε κάποια πλειοψηφία.

 Τα ψηφίσματα ως αποφάσεις συλλογικών διαδικασιών (Γ.Σ.) είναι αποφάσεις του κλάδου και όχι μόνο αυτών που τα προτείνουν. Καμία πλειοψηφία, κανένα Δ.Σ. και από κανένα καταστατικό δεν απορρέει το δικαίωμα να υλοποιούνται επιλεκτικά. Πόσο μάλλον να τα θέτει και σε ψηφοφορία. Θυμίζουμε πάλι ότι οι αποφάσεις των Γ.Σ. είναι δεσμευτικές για το ΔΣ και μπορούν να αλλάξουν ΜΟΝΟ με νέα απόφαση ΓΣ. Το Δ.Σ. οφείλει να σέβεται και να δρομολογεί προς υλοποίηση τις αποφάσεις αυτές.

 Είναι συνδικαλιστικό πραξικόπημα, αυτό που κάνει το προεδρείο της ΕΛΜΕ. Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες μεθοδεύσεις και να πάρουν τις τύχες του σωματείου στα χέρια τους. Να συμπορευτούν με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και να καταδικάσουν την κατάντια του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού που φαίνεται ότι θέλει να ακολουθήσει το δρόμο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Κάνουν ότι μπορούν για κρύψουν τις «πομπές» της Διοίκησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στηρίζουν αλλά δεν θα τους περάσει. 

Υ.Γ. Πραγματοποιήθηκε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου   στο πλαίσιο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Αρκαδίας . Ο Περιφερειακός Διευθυντής δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα ζητήματα που του τέθηκαν και θα απαντήσει σύντομα. Δεν αναμένουμε, συνεχίζουμε…”