Αγρότες της Αρκαδίας διαμαρτύρονται για τις αποζημιώσεις λόγω χαλαζόπτωσης (vid, ph)

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016 13:12

Ζητούν επανεκτίμηση των ζημιών λόγω της μεγάλης διαφοράς στα ποσοστά που έχει βγάλει ο ΕΛΓΑ

Παρέδωσαν ψήφισμα στον εκπρόσωπο του ΕΛΓΑ Τρίπολης, αφού δεν συνάντησαν τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας.Ο κ. Χουρουζίδης παρέλαβε το ψήφισμα και τους τόνισε πως οι εκτιμήσεις γίνονται με επιστημονικά κριτήρια

Επανεξέταση των πορισμάτων και αποζημίωση του κάθε παραγωγού ανάλογα με την πραγματική ζημιά που υπέστη ζήτησαν αγρότες από την Τεγέα και την Μανθυρέα, που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία περίπου στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο της Τρίπολης και συγκεκριμένα στα γραφεία του ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες πριν λίγες μέρες πήραν στα χέρια τους τα ποσοστά των εκτιμήσεων από τη χαλαζόπτωση που είχε πλήξει τις καλλιέργειές τους, στις 9 Μαΐου του 2015. Τότε το έντονο χαλάζι είχε χτυπήσει τα μήλα, τα αχλάδια, τις κερασιές, τα σκόρδα, τα κρεμμύδια και με τις πρώτες εκτιμήσεις από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ η ζημιά ήταν μεγάλη και οι αγρότες ανέμεναν το ποσοστό της αποζημίωσης να είναι στο 90% τουλάχιστον.

Δείτε το ρεπορτάζ που είχε κάνει τότε η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 στα χωράφια που είχαν πληγεί από το χαλάζι εδώ

Παρά ταύτα όπως αναφέρουν στις δηλώσεις τους, αλλά και όπως δήλωσαν στον εκπρόσωπο του ΕΛΓΑ κ. Καλλόνικο Χουρουζίδη, λόγω απουσίας του προϊσταμένου κ.Αγγελόπουλου, οι εκτιμήσεις είναι απογοητευτικές και σε πολλές περιπτώσεις πολύ μικρές, αφού φτάνουν στο 35%.

Οι αγρότες ζητούν να γίνει επανεκτίμηση των ζημιών ενώ διαμαρτύρονται και για το γεγονός πως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των πορισμάτων και με τις ενστάσεις θα υπάρξει και άλλη χρονική καθυστέρηση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την διαμαρτυρία των αγροτών. Κατά σειρά μιλούν ο πρόεδρος της Μανθυρέας Ηλίας Μαχαίρας και οι αγρότες κ.Δούκας, κα.Κουντάνη και ο κ.Μπίσιας από το βουνό ενώ στη συνέχεια υπάρχει ο διάλογος που έγινε μεταξύ του κ.Δούκα και του εκπροσώπου του ΕΛΓΑ κ.Χουρουζίδη.

Ελένη Τράκα