«Αηδόνι ήταν…» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης (vid)

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 06:34

Η μουσική εκδήλωση:

«Αηδόνι ήταν…»
Ταξιδεύοντας με τα πουλιά στο κλασικό τραγούδιπαρουσιάζεται στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στις 14 και 15 Δεκέμβριου, ημέρες Σάββατο και Κυριακή, στις 20:30.

Πρόκειται για μια εκδήλωση με κλασικό τραγούδι, συνοδεία πιάνου και φλάουτου καθώς και με απαγγελία των τραγουδιών, μεταφρασμένων στα ελληνικά. Τα τραγούδια είναι κλασικού ρεπερτορίου και έχουν ως κεντρικό θέμα τα πουλιά, όπως και τη μίμηση των κελαηδισμάτων των πουλιών (είτε από τη φωνή, είτε από τα μουσικά όργανα). Η επιλογή των κομματιών καλύπτει ένα μεγάλο χρονολογικό φάσμα από το 1678-1984 με κλασικούς συνθέτες όλων των μουσικών ρευμάτων (μπαρόκ, κλασικισμός, ρομαντισμός, μοντερνισμός). Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο των πουλιών μέσα από τη μουσική και τη λυρική αφήγηση.

Εμφανίζονται:
Γιέλενα Γιοβάνοβοτς Μπακοπούλου, σοπράνο
Λουκάς Λυμπερόπουλος, φλάουτο
Γιώργος Κότσικας, πιάνο
Σέβη Στάικου, απαγγελία

Η απόδοση των τραγουδιών στα ελληνικά έχει γίνει από την Μαρία Προύτζου.

Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά (1:15’).

Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνει στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο από τις 11 έως 13 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00-14:00 καθώς και τις ημέρες της εκδήλωσης 14 και 15 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00-20:30.

Τιμή εισιτηρίου 10€.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μιλούν η σοπράνο Γιέλενα Γιοβάνοβιτς – Μπακοπούλου και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Τρίπολης, Χριστίνα Ζαμπαθά.