Αλέξανδρος: «Η Πολιτεία ξεφτιλίζει το Μυστήριο του γάμου!»

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 18:18

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ. Αλέξανδρος, χοροστάτησε τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας, στον συνοικισμό Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του υπήρξε λάβρος εναντίον της Πολιτείας η οποία, όπως είπε, σήμερα «ξεφτιλίζει το μυστήριο του γάμου».

Ο κ.κ. Αλέξανδρος έκανε εκτενή αναφορά στον γάμο, ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί «μυστήριο μέγα της Εκκλησίας μας», συνδέοντάς τον με τον Νυμφώνα του Χριστού στον οποίον καλούμαστε να εισέλθουμε οι πιστοί: «Γάμος είναι η ένωσις ανδρός και γυναικός. Για τον γάμο η νύφη στολίζεται με ό,τι καλύτερο έχει, όπως και ο νυμφίος. Οι συγγενείς και οι φίλοι λαμπρύνουν τη στολή τους και χαίρονται. Ο γάμος είναι γιορτή τιμής και λαμπρότητος», ανέφερε.«Τελευταία, με τη θεωρία του Μαρξ και τη δημιουργία του κομμουνισμού απεκόπησαν από τον Θεό και ξεφτίλισαν και το μυστήριο του γάμου».

Μετέτρεψαν τον γάμο σε μια απλή σχέση μεταξύ των ανθρώπων και, το χειρότερο από όλα, η Βουλή των Ελλήνων χαρακτηρίζει τον γάμο διαστροφή και ένωση διεστραμμένων ανθρώπων του ιδίου φύλου.

«Ο ίδιος ο Χριστός είναι ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Η Βασιλεία του Θεού παρομοιάζεται με τον Νυμφώνα και εμείς αγωνιζόμαστε να εισέλθουμε στον Νυμφώνα. Οι περιστάσεις, όμως, τα πρόσωπα και οι εμμονές μάς παραπλανούν, διαστρέφουν την αλήθεια για να παραπλανήσουν τον άνθρωπο. Η χάρις της Εκκλησίας, όμως, θα μας βοηθήσει, θα μας στηρίξει να επιτύχουμε τη λαμπρότητα για να μην μείνουμε εκτός του Νυμφώνος του Χριστού», υπογράμμισε στο τέλος του κηρύγματός του ο κ.κ. Αλέξανδρος.