Αλειφέρη για υπόθεση κοριών: “Ο Περιφερειάρχης μπήκε μόνος του στη θέση του στόχου” (vid)

Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 19:52

Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα.Αλειφέρη τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το θέμα των καταγγελιών της περι υποκλοπών στο γραφείο της.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στα θέματα εντός ημερήσιας διάταξης μετά από συγκέντρωση υπογραφών από τη μειοψηφία.Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης:

«Εάν αυτή η συζήτηση γινόταν την επόμενη μέρα της καταγγελίας μου, ενδεχομένως να ήταν πολύ διαφορετικά αυτά που θα έλεγα, αλλά τώρα πρέπει να τοποθετηθώ συνολικά, βάσει της διαμορφωθείσας κατάστασης. Λέω σε όλους πως δεν είπα τίποτα εξαρχής, γιατί αυτή ηταν η υποχρέωσή μου απέναντι στις δικαστικές Αρχές.

Όταν το διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια πως είμαι θύμα υποκλοπών, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές μου ζήτησαν μυστικότητα προς πάσα κατεύθυνση και αυτό όφειλα να κάνω.

Για ένα είμαι σίγουρη: Στόχος της παρακολούθησης ήμουν εγώ. Ο υπολογιστής μέσα στον οποίο βρέθηκε ο μηχανισμός υποκλοπών ήρθε στο γραφείο μου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Αυτό μπορώ να το αποδείξω και με έγγραφα.

Ο Περιφερειάρχης μόνος του μπήκε στη θέση του στόχου. Εγώ, ούτε στα έγγραφά μου, ούτε πουθενά, δεν τον κατηγόρησα και δεν μπορώ να καταλάβω, το γιατί μπήκε μόνος του στη θέση αυτή.

Ποτέ δεν είπα πως έξι μήνες γνώριζα πως υπήρχε σύστημα παρακολούθησης. Αυτό που είπα είναι πως ένα εξάμηνο πιο συστηματικά αναζητούσα το πώς υπήρχαν διαρροές από το γραφείο μου. Αναζητούσα το πώς η δραστηριότητα μου στο γραφείο μου κυκλοφορούσαν πριν τις κοινοποιήσω εγώ.

Διαπίστωσα πως υπάρχει διάσταση μεταξύ των όσων γίνονται στην εκτελεστική επιτροπή και των όσων ανακοινώνονται. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζήτησα να μου κατατεθούν γραπτώς τα όσα μου καταλογίζουν στην εκτελεστική επιτροπή. Παραχαράσσετε τη δήλωσή μου πως όλο αυτό είναι ιδιωτικό θέμα και προσπαθείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.

Θεωρώ χυδαίο και ανήθικο αυτό που συνέβη.

Αυτό το γεγονός είναι κάτι που μας ξεπερνά και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για κομματική, αλλά ούτε για εσωτερική εκμετάλλευση στη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ή στην αντιπολίτευση.

Το σωστό δεν θα υποχωρήσει στο λάθος. Το ορθό δεν θα υποχωρήσει στο άδικο. Εγώ υπηρετώ πραγματικά τους θεσμούς».