ΑμεΑ: Συναντήσεις για δημιουργία και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης(ph)

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 12:46
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου, παρευρέθηκαν στην Τρίπολη ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ κ. Λυμβαίος Ιωάννης και ο Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ κ. Μοσχολιός Ιωάννης, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ κ. Καραλή Νίκο, τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κ. Θεοδωρόπουλο Βασίλη και την υπάλληλο του παραρτήματος Τρίπολης της ΕΣΑμεΑ κ. Σίδερη Μαίρη,πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης κ.Κανελλόπουλο Αλέξανδρο με θέμα την ενημέρωση τόσο της δημιουργίας, όσο και της λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) με αφορμή την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την δημιουργία 7 τέτοιων δομών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος».
Στη συνέχεια για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Νίκα Παναγιώτη, τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ψαράκη Αντώνη και την κ.Ξύγκου Σταματίνα υπεύθυνη για την πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει ανακοινωθεί.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους συλλόγους- μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου για το εν λόγω θέμα.
Σε όλες τις συναντήσεις έγινε διεξοδική και εκτενής ενημέρωση για τους τρόπους δημιουργίας και λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης(ΣΥΔ) και κατέστη σαφές ότι οι συγκεκριμένες δομές δύνανται να λειτουργούν πέραν του προγράμματος που θα ενταχθούν καθώς οι δαπάνες των οφειλούμενων καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.
Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη για τη συνάντηση, την στήριξη και τη δέσμευσή του ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε ενέργεια που αφορά τα Άτομα με Αναπηρία καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης κ. Κανελλόπουλο Αλέξανδρο για τη συνάντηση και τη στήριξη.
Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία και την αμέριστη διάθεση τους, τον Γενικό Γραμματέα της Ε.Σ.Α.μεΑ κ. Λυμβαίος Ιωάννης και τον Προέδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ κ. Μοσχολιό Ιωάννη.