Άμεση ανταπόκριση ΟΠΕΚΕΠΕ στην παρέμβαση Τατούλη για τα προβλήματα της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 19:32
Άμεση ήταν η ανταπόκριση στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιοκαλλιεργητές και οι κτηνοτρόφοι. 
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού επεσήμαινε τις καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων των αγροπεριβαλλοντικών ενισχύσεων των βιοκαλλιεργητών και των κτηνοτρόφων, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, παράγοντα ανασταλτικό για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους, ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να δοθεί η σχετική οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους.  

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά για την ενέργειά του αυτή, τον ενημερώνει ότι στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των δικαιούχων για τη δράση της «βιολογικής γεωργίας». Σε ότι αφορά τη δράση της «βιολογικής κτηνοτροφίας» αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχουν λυθεί τα θέματα επιλεξιμότητας των δηλουμένων βοσκοτόπων, ώστε να μειωθεί το ποσοστό σφάλματος στην πληρωμή των δικαιούχων ετών 2012 και 2013.