Άμεση επέμβαση και υπεράνθρωπες προσπάθειες για την φωτιά κοντά στην 5η μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη (vid,ph)

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 19:47

Η φωτιά έκαψε με μία πρώτη εκτίμηση 100-150 στρέμματα μεικτής βλάστησης

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης και Τρίπολης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε από άγνωση αιτία, γύρω στις 2:40 το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Αυγούστου μεταξύ 4ης και 5ης Μονάδας της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.Στην κατάσβεση της φωτιάς, που τέθηκε σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο, ήταν επικεφαλής ο Διοικητής των ΠΥ Πελοποννήσου Θεόδωρος Λαρέζος, που μίλησε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για την φωτιά, ενώ πήραν μέρος ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις τόσο της Πυροβεστικής, όσο και του Δήμου Μεγαλόπολης καθώς και μηχανήματα της ΔΕΗ.

Στην φωτιά βρέθηκαν τόσο εκπρόσωποι του Δήμου Μεγαλόπολης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας που τόνισε πως τα χειρότερα στις πυρκαγιές αποφεύγονται όταν υπάρχει άμεση ενημέρωση από τους πολίτες και γρήγορη παρέμβαση από την πυροσβεστική και βέβαια καλός συντονισμός, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως σήμερα, είναι θλιβερή επέτειος, αφού είχαν ξεσπάσει οι καταστροφικές φωτιές του 2007.

Να τονίσουμε πως η φωτιά ήταν επικίνδυνη λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, αλλά και του δύσβατου σημείου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς με εναέρια μέσα καθώς και τις δηλώσεις του κ. Λαρέζου και του κ. Γιαννακούρα.