”Αναβάθμιση και όχι κατάργηση του ΙΓΜΕ”…

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011 13:37

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ»

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της περιφερειακής μονάδας Πελοποννήσου του ΙΓΜΕ, στάθηκε ήδη προς τους βουλευτές Αρκαδίας, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Τρίπολης.Το ψήφισμα αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Μονάδα Πελοποννήσου διαμαρτυρόμαστε για τις αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, ΠΕΚΑ και:

1. Διαφωνούμε με τη θέση της Κυβέρνησης για τη δραματική συρρίκνωση του ΙΓΜΕ, οργανισμός ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει στην αναπτυξιακή πορεία της Χώρας. Στο πλαίσιο αυτής της συρρίκνωσης σχεδιάζεται η κατάργηση των Περιφερειακών Μονάδων, μεταξύ των οποίων και αυτή της Πελοποννήσου, της οποίας η μακροχρόνια προσφορά στην Τοπική Κοινωνία είναι αναγνωρισμένη, σε θέματα υδατικών πόρων, περιβάλλοντος, μαρμάρων, λιγνιτών, μεταλλικών ορυκτών κ.λ.π..

2. Θεωρούμε αναγκαία την αναβάθμιση και όχι την κατάργηση της Περιφερειακής Μονάδας στην προσπάθεια της ανάπτυξης της περιοχής.

3. Διαμαρτυρόμαστε για την εφαρμογή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας, που είναι προθάλαμος της ανεργίας, για εργαζόμενους με πολυετή πείρα σε θέματα έρευνας του Ορυκτού Πλούτου.

Παρακαλούμε για τη δική σας ενεργοποίηση, προκειμένου να ανακληθεί η πρόταση διάλυσης του ΙΓΜΕ Πελοποννήσου και να ικανοποιηθεί το αίτημα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, που έχει εκφραστεί με ψηφίσματα φορέων, αναγνωρίζοντας έτσι όσα έχει προσφέρει το ΙΓΜΕ στην πολύχρονη παρουσία του στην Πελοπόννησο.

ΚΟΙΝ: – Γενικό Διευθυντή ΙΓΜΕ

– Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ

– Περιφερειακά Μ.Μ.Ε.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Ι.Γ.Μ.Ε. ΣΤΗΝ Π.Μ.Π.»