Αναδεικνύεται η ιστορία, η φύση και η αρχιτεκτονική της Αρκαδίας (ph)

Παρασκευή, 7 Δεκέμβριος 2018 19:33

Ανάδειξη ιστορικής παρακαταθήκης- φυσικής ομορφιάς και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Αρκαδίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας

Την επίσκεψη εκπροσώπων φορέων και συλλόγων από την Καρύταινα και τη Δημητσάνα δέχθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη, ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Οι εκπρόσωποι της Δημητσάνας ανακοίνωσαν στον κ.Γιαννακούρα την πρότασή τους και ζήτησαν τη βοήθειά του όσον αφορά τον φωτισμό του τρικάμαρου γεφυριού και της Βρύσης του Κουρή καθώς και την επισκευή και τον φωτισμό του κτιρίου του ρολογιού της Δημητσάνας,

Επίσης έγινε ενημέρωση για την πρόθεση να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για την Δημητσάνα. Ενός τόπου που είναι ιδιαίτερα τουριστικός και δημοφιλής και η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε όλες αυτές τις δράσεις ώστε να αναδειχθεί η ιστορική παρακαταθήκη και η φυσική ομορφιά της περιοχής καθώς και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική που είναι διάχυτη στην “αρχόντισσα” της Αρκαδίας.

Όσον αφορά την Καρύταινα οι εκπρόσωποι του χωριού συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας την πορεία του έργου της επισκευής του κτιρίου της οικίας του πατέρα της νομικής επιστήμης Δημητρακόπουλου, το οποίο έχει γίνει δωρεά στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Το έργο έχει ψηφιστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και εκκρεμούσε η σύνταξη της μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε και πλέον, όπως είπε ο κ.Γιαννακούρας το έργο προχωρά για υλοποίηση.

Επίσης στην περιοχή της Καρύταινας θα υλοποιηθεί ένα ακόμα ψηφισμένο έργο, αυτό των περιπατητικών μονοπατιών γύρω από το χωριό. Έργο ύψους 100 χιλιάδων ευρώ. Στο έργο προβλέπονται μονοπάτια καθώς και κατασκευή ανεμόσκαλων για την ανάδειξη των βραχόσπιτων του φαραγγιού του Λουσίου.

Δείτε φωτογραφίες από τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Καρύταινας και της Δημητσάνας.

Συναντήσεις Γιαννακούρα με εκπροσώπους από Καρύταινα και Δημητσάνα