Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής Τσεκούρα από την αίθουσα τέχνης Botis Art

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016 10:17

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής της εικαστικού από το 1990 μέχρι σήμερα με αναφορά σε τρεις ενότητες. «Μυθολογία» – «Πλοία νοητής φυγής» – «Αντιγόνη».

Αρχαίοι ελληνικοί μύθοι…. Η πρώτη ύλη της ποίησης, της μουσικής του θεάτρου και της ζωγραφικής. Θα σταθούμε μπροστά στις εννέα μούσες ,προστάτιδες των τεχνών και των επιστημών ,στο κήπο της φαντασίας και του μυστηρίου που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον.Τα σώματα υπάρχουν περισσότερο για να μεταφέρουν στο πρόσωπο την εσωτερική δόνηση. Ο έρωτας παρών-απών διαπνέει τη ζωγραφική της Χάρις Τσεκούρα.

Γινόμαστε συνταξιδευτές στα «πλοία νοητής φυγής», με τα φωτεινά της χρώματα μοιραζόμαστε την θετική πλευρά της ζωής. Η ανάληψη-χρωματική και όχι μόνον κερδίζεται με φιγούρες ανθρώπων ,μπαλαρίνες και ακροβάτιδες που σκαρφαλώνουν, στροβιλίζουν και ισορροπούν ανάμεσα σε αναγεννησιακά σύννεφα.

Βλέποντας την «Αντιγόνη» της δυναμικής σε εικαστική γραφής δημιουργού, αποκτάς μια νεοσύστατη όσο και χαρισματική εμπειρία : Να μπορείς να αδράξεις την ίδια την ψυχή της μες’ από την αισθησιακή χυμώδη σάρκα της γυναικείας μορφής που η καλλιτέχνιδα προσδιόρισε ως «Αντιγόνη».

Διάρκεια έκθεσης από 10 μέχρι 26 Αυγούστου

Ώρες λειτουργίας καθημερινά 11:00-14:00 & 18:00-22:00

Αίθουσα Τέχνης Botis Art – www.botis.gr

Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου 1, Τρίπολη Αρκαδίας

Τηλ. 2710 231584 Kιν: 6949688815, email: botistri@gmail.com