Αναφορά Βουλευτών ΚΚΕ για ψήφισμα διαμαρτυρίας κατοίκων ΤΚ Δήμου Τρίπολης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης Τάκα

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 11:32

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης κατέθεσαν στη Βουλή και στον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορά με το ψήφισμα και τις υπογραφές κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων Βουνού, Στρίγκου και Κανδάλου, Δήμου Τρίπολης, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης Τάκα στην Αρκαδία.

Η ανακοίνωση των κατοίκων, των συγκεκριμένων χωριών, κάνει λόγο για 5.000 στρέμματα που διεκδικούνται από την Κτηματική Υπηρεσία και τα οποία κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως “κρατικά ακίνητα”, τη στιγμή που -όπως ισχυρίζονται- υπάρχουν ιδιοκτησίες που ανήκουν σε περισσότερες από 150 οικογένειες της ευρύτερης περιοχής, και για τις οποίες καταβάλλονται  φόροι, ΕΝΦΙΑ ενώ δηλώνονται και στον ΟΣΔΕ.Οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι η δικαιολογία -εξήγηση που έλαβαν από τους αρμόδιους της Κτηματικής Υπηρεσίας είναι είναι ότι η έκταση αυτή καλύπτεται από λιμνάζοντα ύδατα, κάτι που – σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους- δεν ισχύει.

Οι κάτοικοι, ζητούν απ’ τους βουλευτές της Αρκαδίας, τον Περιφερειάρχη και τον δήμαρχο της Τρίπολης, να παρέμβουν ώστε- όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν- να αποτραπεί το έγκλημα κατά της ιδιοκτησίας τους.

Αναλυτικά :

H ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Οι βουλευτές, Καραθανασόπουλος Νίκος και Παπαναστάσης Νίκος, κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το ψήφισμα των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων Ευάνδρου, Βουνού, Στρίγκου και Κανδάλου Δήμου Τρίπολης, με το οποίο διαμαρτύρονται καθώς από την κτηματολογική υπηρεσία αμφισβητούνται και χαρακτηρίζονται ως “κρατικά ακίνητα” ιδιοκτησίες της περιοχής που για χρόνια ανήκουν σε περισσότερες από 150 οικογένειες.

Αθήνα 18/10/2021

Οι καταθέτοντες βουλευτές

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΥΑΝΔΡΟ ΚΛΠ