Αναφορές Νίκα για έργα στο ΕΣΠΑ που έμπαιναν χωρίς μελέτες. Τι είπε για τα μικρά έργα στην Αρκαδία (vid)

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 20:34

Για έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ χωρίς να υπάρχουν μελέτες έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ο κ. Νίκας με αφορμή και σύσκεψη που είχε προηγηθεί σημείωσε πως βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να πάρουν το κόστος και να απεντάξουν έργα που δεν μπορούν να προχωρήσουν γιατί δεν έχουν ώριμες μελέτες.Τόνισε πως 293 εκατομμύρια ευρώ μένουν χωρίς απορρόφηση γιατί δεν υπάρχουν ώριμα έργα για να τα εντάξουν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Μάλιστα ανέφερε πως θα ανακοινωθεί πλήρης κατάλογος των έργων που θα απενταχθούν ενώ ως παράδειγμα ενός τέτοιου έργου έφερε τις συνδέσεις των δρόμων Άργους και Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο.

Σε ερώτηση πως εντάχθηκαν έργα στο ΕΣΠΑ χωρίς μελέτες ο κ. Νίκας απάντησε πως αυτό έγινε γιατί υπερίσχυσε των τεχνοκρατικών αποφάσεων η πολιτική απόφαση.

Δήλωσε δε πως δεν θα γίνουν μικρά έργα στην Αρκαδία, γιατί δεν μπορεί οι υπηρεσίες να απασχολούνται με έργα που αφορούν στους δήμους και να μην ασχολούνται με μεγάλα έργα που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όπως επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, λιμνοδεξαμενές, φράγματα. Όταν κάνουμε μικρά έργα οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, επεσήμανε ο κ. Νίκας.

Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη συνέντευξή του, θα ανακοινωθούν τα έργα που δεν θα γίνουν ενώ δήλωσε με νόημα «ποια είναι η καλύτερη πολιτική θα το δείξει η ζωή».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο την αναφορά του κ. Νίκα στα έργα ΕΣΠΑ και στα μικρά έργα της Αρκαδίας.