Αναγνωστάκος: «Το φορολογικό έχει σκοπό να ξεκληρίσει την αγροτιά!»

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 09:14

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η ΔΟΥ Σπάρτης είναι εκτός λειτουργίας, εξαιτίας του αποκλεισμού της από Λάκωνες αγρότες, που έχουν φράξει τις εισόδους της υπηρεσίας με ελιές και πορτοκάλια και εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο.Ο επικεφαλής του Συντονιστικού των λακώνων αγροτών, κ. Χρήστος Αναγνωστάκος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Επί της ουσίας» του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης, τόνισε ότι ο κύριος λόγος που έχει φτάσει τους αγρότες στα όριά τους και τους έχει βγάλει στους δρόμους, είναι το φορολογικό το οποίο, όπως είπε, έχει σκοπό να ξεκληρίσει την αγροτιά και να πλήξει περισσότερο το μικρό αγρότη, ενώ αποκάλυψε ότι, την Τρίτη, αντιπροσωπεία των αγροτών, συναντήθηκε με τις παραγωγικές τάξεις του νομού, για τη διοργάνωση παλλακωνικού συλλαλητηρίου την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Τις τελευταίες μέρες, στη Λακωνία, υπάρχουν έξι ενεργά μπλόκα αγροτών, τρία στην Ε.Ο Σπάρτης – Μονεμβασιάς και από ένα στο 1ο χλμ Σκάλας – Βλαχιώτη, στη Συκιά και στην έξοδο των Μολάων. Ακόμα, μπλόκα υπάρχουν στην είσοδο της Σπάρτης (αμέσως μετά τη γέφυρα του Ευρώτα), στο δρόμο Ασωπού – Παπαδιανίκων και στον κόμβο Λίμνης στην Ε.Ο Σπάρτης – Γυθείου.

Να σημειώσουμε ότι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι αγρότες πραγματοποιούν ολιγόλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων, πάντα υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.