Ανακατασκευή του ιστορικού κτηρίου της πρ. ΕΡΑ Τρίπολης (video)

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 16:02

Την Μ. Πέμπτη 25/04/2019 στο Δημαρχείο της Τρίπολης, o Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής μαζί με τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο ανακοίνωσαν την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου της «Πρώην ΕΡΑ Τρίπολης» στην Τρίπολη.

Ένα ιστορικό κτήριο της Τρίπολης, αυτό της «Πρώην ΕΡΑ Τρίπολης» πρόκειται σύντομα να αποκατασταθεί με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ξανά προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.Προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση του κτηρίου, αλλά και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού του, χωρίς να αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος με σεβασμό στην ιστορία του κτηρίου και την πορεία του στο χρόνο.

Με χώρους – σημεία αναφοράς και με ελκυστικές χρήσεις για τον κόσμο της περιοχής.

Το έργο θα κοστίσει 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την μελέτη του Δήμου, ο οποίος υπέβαλε αίτημα για τη χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες. Αλλά και κάτι όμορφο θα φτιαχτεί ξανά για την πόλη. Δεν είναι όλα άσχημα.

Χρειάζεται επιμονή, σχέδιο και σωστή αξιοποίηση των πόρων.

Το έργο αυτό είναι παράδειγμα συνεργασίας κράτους, αυτοδιοίκησης και εκκλησίας, μιας και το κτήριο παραχωρήθηκε από την Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυναν Δήμαρχος και Μητροπολίτης στον κ.Μαρίνο Ρουσιά για την σημαντική συμβολή του προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το έργο.