Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κατά Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 13:24

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας σχολιάζοντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σ’ αυτήν, την επιμονή του Βουλευτή Αρκαδίας με το Κίνημα Αλλαγής για την ένταξη του έργου της τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά τη θητεία του ως υφυπουργού Ανάπτυξης. Μέσω της ανακοίνωσης η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας εκφράζει αντίθεση άποψη.

Αναλυτικότερα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:«Η επιμονή του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ Αρκαδίας να μιλάει για δήθεν ένταξη του έργου της τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά τη θητεία του ως υφυπουργού Ανάπτυξης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλέον ως γραφική αν δεν αφορούσε ένα τόσο σημαντικό έργο για την Αρκαδία.

Αδυνατούμε πραγματικά να κατανοήσουμε σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. Κωνσταντινόπουλος με το θράσος να μιλάει για ένταξη του έργου χωρίς να είχε εξασφαλίσει και να είχε βάλει έστω και ένα ευρώ στον προϋπολογισμό του έργου.

Αλήθεια θα απολογηθεί ποτέ ο κ. Κωνσταντινόπουλος για την απίστευτη θητεία του, κατά την οποία κοροϊδεύοντας τους ψηφοφόρους ενέταξε εικονικά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα, χωρίς να τα συνοδεύουν δεσμευμένα χρήματα όπως επιβάλλεται, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερέβαιναν κατά 10 δις ευρώ τον διαθέσιμο προϋπολογισμό του ΠΔΕ;;;

Αυτή του η ενέργεια αξίζει να σημειωθεί, είχε σαν αποτέλεσμα την υπονόμευση της έναρξης υλοποίησης του τρέχοντος ΕΣΠΑ, αφού είχε εντάξει έργα χωρίς δεσμευμένα χρήματα για το κάθε έργο, αλλά υπονόμευσαν και τα δημοσιονομικά της χώρας εμπαίζοντας τους πολίτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που κλήθηκε να εξυγιάνει τα προγράμματα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το ΕΣΠΑ 2007-2013 χωρίς απώλεια πόρων για τη χώρα και να ξεκινήσει πολύ δυναμικά το ΕΣΠΑ 2014-2020 έχοντας κληρονομήσει μια τραγική κατάσταση, στη δημιουργία της οποίας συνέβαλε τα μέγιστα ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Κατανοούμε την ανάγκη του να υπερασπιστεί τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, μετά τη θητεία του ως υφυπουργός κατά την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ και την άσκηση των πλέον νεοφιλελεύθερων πολιτικών αλλά ας σταματήσει πια ο εμπαιγμός των συμπολιτών μας για τόσο σημαντικά ζητήματα.

Τρίπολη 9-5-2020
Από τη Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής
ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας».