Ανακοίνωση Πρόεδρου ΔΕΥΑΒΚ για περιορισμό κατανάλωσης ύδατος!

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 15:20

Για ακόμη μία φορά με ανακοίνωσή της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και συγκεκριμένα της Προέδρου της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, γίνεται δημόσια παράκληση προς τους καταναλωτές στις περιοχές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο, για περιορισμό στο ελάχιστο της σπατάλης νερού.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Προέδρου της ΔΕΥΑΒΚ, αναφέρει χαρακτηριστικά:«Με βάση τις ιδιαιτερότητες της περιόδου και τις υψηλές θερμοκρασίες που επηρεάζουν την κατανάλωση τόσο την οικιακή όσο και των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, είναι απόλυτη ανάγκη το σύνολο των κατοίκων του Δήμου να συμβάλει στην επάρκεια του νερού που σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης, έχει ως πρώτη αποστολή την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες να περιορίσουν στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού, περιορίζοντας δραστικά το πότισμα κήπων, το πλύσιμο των αυλών και των οχημάτων και το γέμισμα πισινών και απαγορεύοντας το πότισμα χωραφιών, και το γέμισμα βυτίων από πυροσβεστικούς κρουνούς ή κρουνούς καθαρισμού, καθώς και λοιπές καταναλώσεις πέραν των αναγκών ύδρευσης των κατοίκων. Δυστυχώς, παρά την έλλειψη νερού, είναι γενικευμένο το φαινόμενο των πολύωρων ποτισμάτων και μάλιστα κατά τις απογευματινές ώρες, οπότε οι ανάγκες κατανάλωσης πολλαπλασιάζονται.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση σε εξοπλισμό της Υπηρεσίας (π.χ. βανοστάσια, φρεάτια κ.α.) καθώς έχει ρυθμιστεί με βάσει τις ανάγκες και την εμπειρία της Υπηρεσίας, καλύπτοντας τις ανάγκες υδροδότησης κάθε περιοχής ή οικισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι: «Η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης του νερού είναι απαραίτητη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος έλλειψής του.»

Η Πρόεδρος
της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας
Αναγνωστάκου Χριστίνα».