Ανάπτυξη αλιευτικού τουρισμού στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (vid)

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 22:59

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης “Πελοπόννησος Expo” ο μηχανολόγος μηχανικός Γιώργος Λούρδης, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, παρουσίασε τις δυνατότητες ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 ο κ.Λούρδης εξήγησε τι είναι ο αλιευτικός τουρισμός, δηλαδή η δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης ή ο τουρίστας μιας περιοχής, να μπει σε ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, είτε για αναψυχή και επίδειξη τρόπων ψαρέματος, είτε και για ψάρεμα.Ο κ. Λούρδης σημείωσε πως πρόκειται για μια δραστηριότητα ιδιαίτερα διαδεδομένη σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, που πλέον αρχίζει να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας, παρ’ ότι είμαστε γνωστοί σε όλο τον κόσμο για τη ναυτοσύνη και τις παραλίες μας, μόλις πριν από ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2015, δόθηκαν οι πρώτες άδειες επαγγελματικού αλιευτικού τουρισμού.

Να αναφέρουμε πως, όπως μας είπε ο κ. Λούρδης, για την προώθηση του αλιευτικού τουρισμού, δημιούργησε την πλατφόρμα, «Ταξίδια Ψαρέματος», με έδρα το Παράλιο Άστρος και σε συνεργασία με επαγγελματικούς συλλόγους αλιέων, στήριξε την προσπάθεια να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα www.fishingtrips.gr,  άνθρωποι από όλο τον κόσμο, που θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία ψαρέματος, μπορούν να προγραμματίσουν και να κλείσουν το ψάρεμά τους σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα μπορούν να έχουν διαθέσιμες όλες τις αναγκαίες τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή που επιλέγουν να πάνε.

Για να προχωρήσει όμως η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, σύμφωνα πάντα με τον κ.Λούρδη, απαιτείται να υπάρξει συνεργασία αλλά και ο κόσμος να γνωρίσει για τι μιλάμε.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Λούρδης και γιατί όχι κάντε μία απόπειρα να ζήσετε την εμπειρία που δίνεται μέσα από τον αλιευτικό τουρισμό- το Άστρος είναι πολύ κοντά μας!