Αναστάτωση στη Μεγαλόπολη για τα βιομηχανικά απόβλητα- Έρχονται δυναμικές αντιδράσεις (vid)

Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 16:02

Προγραμματίζεται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο -Διαμαρτυρία στον εορτασμό στις Βίγλες…

Η δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) της απόφασης για δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Βιομηχανικών Αποβλήτων, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Η δημοσίευση έγινε στα τέλη του Ιανουαρίου και όταν γνωστοποιήθηκε στην Τοπική Κοινωνία προκλήθηκε μεγάλη εντύπωση, αφού ήδη υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, όσο και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, αλλά και άλλους φορείς ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Δημοτικό Σύμβουλο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο, θα γίνει και νέο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις νέες εξελίξεις, αλλά είναι η κάθετη η αντίδρασή τους σε περαιτέρω υποβάθμιση της Μεγαλόπολης, όταν μάλιστα σχεδιάζεται η μεταλιγνιτική περίοδος και γίνεται προσπάθεια για ανάπτυξης της περιοχής σε άλλους τομείς.

Οι πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 αναφέρουν πως ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις από διάφορους φορείς της Μεγαλόπολης και ίσως μία πρώτη κινητοποίηση γίνει κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στις Βίγλες, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ.Μιχόπουλου στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5