Αναθεωρημένη σύμβαση για τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη- Καλαμάτα και νέα διόδια στο Λεύκτρο

Τι δήλωσε για το έργο ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση

Περίπου στα τέλη Απριλίου θα συζητηθεί στη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης με το Μορέα για το δρόμο Κόρινθος- Τρίπολη – Καλαμάτα. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν  οι εταιρείες “Ακτωρ Παραχωρήσεις, “J&P Αβαξ” και “Ιντρακόμ Συμμετοχών”.



Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης σε απάντηση ερώτησης που είχε κατατεθεί για το δρόμο.

 

Μάλιστα ο Υπουργός καλεί τους βουλευτές που κατάγονται από την Πελοποννήσου και όχι μόνο να συμβάλλουν στο διάλογο που θα γίνει ώστε σύντομα, μέχρι το Καλοκαίρι να τελειώσει ο δρόμος, και «μπορούμε να πάμε άνετα στη Λακωνία» ενώ χαρακτήρισε το δρόμο αναγκαίο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής.

Να τονίσουμε ότι ο Μορέας διεκδικεί 200 εκατομμύρια ευρώ λόγω των καθυστερήσεων που υπήρξαν από απαλλοτριώσεις, για αρχαιολογικές δαπάνες και άλλα απρόβλεπτα.

Ο δρόμος έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Σεπτέμβριο του 2012 αλλά έχουν υπάρξει καθυστερήσεις ενώ και η κρίση σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των τραπεζών έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην ολοκλήρωση του δρόμου.

Οι δανειστές και κυρίως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) που χρηματοδοτεί τον άξονα με περίπου 200.000.000 ευρώ, ζητούν επικαιροποίηση των προβλέψεων για τα έσοδα διοδίων ενώ στις συμβάσεις υπήρχε όρος ότι  το Δημόσιο θα επιδοτούσε τα έσοδα από την κυκλοφορία αν η κίνηση μειωνόταν σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Κάτι που το δημόσιο θα αναγκαστεί να το κάνει.

Ο υπουργός στην απάντησή του επεσήμανε δε πως είναι ο μοναδικός οδικός άξονας που δεν σταμάτησε να κατασκευάζεται και απέδωσε τις καθυστερήσεις στις πολλές παρατάσεις που δόθηκαν.

Σημείωσε ακόμα πως ο δρόμος θα παραδοθεί το Καλοκαίρι και θα υπάρχουν διόδια στο ύψος του Λεύκτρου τα οποία «θα είναι σε πολύ χαμηλή τιμή».

πηγή drt915 με πληροφορίες από capital.gr

Προηγούμενο άρθροΤα υποψήφια τραγούδια της χώρας μας για τη φετινή EUROVISION!
Επόμενο άρθροΣυγκρότηση νέας παράταξης “Μέτωπο εργαζομένων για συνδικαλιστική αντεπίθεση”