Ανάθεση εργολαβίας για τις ζημιές στην Κώμη…με αιχμές (vid)

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 15:35

Σε 1,5 μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα, όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σε ανάθεση εργολαβίας για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία του Ιουνίου του 2019 στην Κώμη της ΔΕ Λεβιδίου Δήμου Τρίπολης, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την συνεδρίαση της, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες και τρεις κάτοικοι του χωριού οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις εργασίες που θα γίνουν με την εν λόγω εργολαβία και πότε θα γίνει οριστική αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης ρώτησαν πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα.

Τόσο στους κατοίκους, όσο και στα ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς μελών της παράταξης Τατούλη, αναφορικά με την μη εντοπιότητα της εταιρείας που ανέλαβε το έργο, με ποια κριτήρια δηλαδή έγινε η επιλογή, απάντησε τόσο ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Λαμπρόπουλος, όσο και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Πανουκλιάς.

Να σημειώσουμε πως τα μέλη της παράταξης του τέως Περιφερειάρχη Γιώργος Ρουμελιώτης και Ντίνα Νικολάκου εξέφρασαν την απορία τους για την επιλογή μίας εταιρείας που δεν εδρεύει όχι μόνο στην Αρκαδία αλλά ούτε και στην Πελοπόννησο.

Η απάντηση ήταν πως η επιλογή έγινε βάσει του Νόμου 32 αλλά και γιατί υπάρχει προηγούμενη συνεργασία σε άλλα έργα, όπως στο έργο ύδρευσης στα Πούλιθρα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας, η οποία ήταν άριστη.

Τελικά η ανάθεση εγκρίθηκε ομόφωνα με την διαβεβαίωση πως το έργο, καιρού επιτρέποντος θα ολοκληρωθεί σε 1,5 μήνα ενώ όσον αφορά τις λοιπές παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν όταν θα ξεκινήσει ο εργολάβος ενώ θα υπάρξει και έργο που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα.

Δείτε αποσπάσματα από τη συζήτηση που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή.