Αναβάθμιση της ΔΕΗ ΑΕ κατά δύο βαθμίδες από S&Ρ σε Β με σταθερές προοπτικές

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 19:08

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ Α.Ε. εκφράζει την ικανοποίησή της για την αναβάθμιση της εταιρικής πιστοληπτικής της ικανότητας κατά δύο βαθμίδες σε Β από 000+, η οποία οδηγεί σε συνολική αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ σε Β από Β-.

Σύμφωνα με την S&Ρ, η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στο εταιρικό αξιόχρεο της ΔΕΗ επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική επανατοποθέτησης της Επιχείρησης και η βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής αγοράς ενέργειας έχουν αλλάξει την ανταγωνιστική της θέση και έχουν μειώσει τις προηγούμενες ανησυχίες για τη ρευστότητα της και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.Η σταθερή προοπτική υπογραμμίζει την πεποίθηση της S&Ρ ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει να υλοποιεί το σχέδιο μετασχηματισμού της. με επαρκή ρευστότητα και βελτιωμένα περιθώρια κερδοφορίας. Ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΔΕΗ να στρέψει το παραγωγικό της μείγμα σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων (0Ο2) ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η S&Ρ, αναμένει σημαντική αύξηση στα ΕΒΙΤΟΑ και βελτίωση στα πιστωτικό μεγέθη, τα οποία υποστηρίζονται από τη μεγαλύτερη κερδοφορία καθώς η ΔΕΗ επισπεύδει το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της και αλλάζει την ανταγωνιστική της θέση στην αγορά λιανικής.