Ανεμοστρόβιλος στην Καλαμάτα προκάλεσε μεγάλες ζημιές

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 18:46

Άμεσα παρενέβη με συνεργεία του ο Δήμος Καλαμάτας, για την άρση επικινδυνότητας και την απελευθέρωση οδών από πεσμένα δέντρα, τζάμια, τσιγκόφυλλα, τέντες, πινακίδες και άλλα υλικά, που παρέσυρε στο διάβα του ο ανεμοστρόβιλος.

Το φαινόμενο κορυφώθηκε λίγο πριν τις 14:00, σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και συνδυάσθηκε με έντονη βροχόπτωση. έπληξε δε με ιδιαίτερη ένταση την περιοχή μεταξύ της πλατείας Ομήρων στην οδό Αθηνών, του νέου Δημαρχείου, της οδού Αρτέμιδος, του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και της οδού Ευαγγελιστρίας.Τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας θα εργασθούν μέχρι το βράδυ, σε συνδυασμό με εκείνα του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε σημεία όπου σημειώθηκαν ζημιές, μετέβη ο Δήμαρχος, που έδωσε οδηγίες και συνομίλησε με πολίτες.

Πέραν της Καλαμάτας, ζημιές κατεγράφησαν στις Κοινότητες Καρβελίου και Αλαγονίας.
Στις σχολικές μονάδες, όπου υπήρξε πρόβλημα, έγινε καταγραφή των ζημιών από το Δήμο Καλαμάτας και θα γίνει επέμβαση όπου είναι αναγκαίο.

Το σύνολο των ζημιών σε οικίες και υποδομές θα καταγράψει ειδική επιτροπή, που συγκρότησε σήμερα ο Δήμαρχος. Οι ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο θα καταγραφούν από έτερη επιτροπή.

Οι πολίτες μπορούν να καλέσουν τον αριθμό 27213 60700, για να δηλώσουν τυχόν ζημιές και προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή τους.