Ανεξέλεγκτη καίει φωτιά στην Ανατολική Μάνη, εκκενώθηκαν χωριά

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 21:47
φωτογραφία αρχείου

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά στις πλαγιές του Ταϋγέτου στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, ύστερα από αναζωπύρωση που σημειώθηκε. Εκκενώθηκαν χωριά και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Η φωτιά που ξεκίνησε προχθές στην Καστανιά κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας της Γιάτρισσας, στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, αφού έκαψε εκατοντάδες στρέμματα δάσους σε δύσβατες περιοχές από την περιοχή του Σμήνους όπου ξεκίνησε, έφτασε στην περιοχή του Μαλευρίου και κάποια στιγμή χθες έσβησε. Σήμερα νωρίς το μεσημέρι προκλήθηκε αναζωπύρωση σε δύσβατες περιοχές και έφτασε στον οικισμό του ιστορικού Πολυαράβου κι από εκεί κατέβηκε και πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρόκαστρο, όπου νωρίτερα είχε ζητηθεί από τους κατοίκους να απομακρυνθούν, προκαλώντας μεγάλες ζημιές. 

Τώρα το πύρινο μέτωπο που καίει σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων κατευθύνεται προς τον οικισμό Σκυφιάνικα και Σκαμνίτσα, ενώ στο πόδι κυριολεκτικά βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών  Προφήτης Ηλίας – Τόμπρα και Μυρσίνη που βρίσκονται κοντά και κατευθύνεται η φωτιά.

Στο σημείο κατευθύνεται αυτή την ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.