Ανοιχτή σύσκεψη για την οργάνωση κινητοποιήσεων εν’ όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου (ph, vid)

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 23:55

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φώτης Αλεξόπουλος.

Το απόγευμα της Τρίτης 13/02 στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή σύσκεψη προκειμένου να συζητηθεί η οργάνωση κινητοποίησης ή διαφορετικά όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τους οργανωτές μια αγωνιστική υποδοχή του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Τρίπολη με αφορμή τη διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Αρκαδίας και πέρα από την σχετική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και απαντήσεις σε ερωτήματα εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, σωματείων, κοινωνικών συλλογικοτήτων, αυτοδιοικητικών κινήσεων και πολιτών για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να οργανωθεί καλύτερη η συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης παρουσία έδωσαν και εκπρόσωποι κοινωνικών συλλογικοτήτων και κινημάτων από όμορους Νομούς όπως η Αργολίδας και η Μεσσηνία.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Σαράντος Αλεξανδρής, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών, ενώ εξέφρασε και την απορία του για τη μορφή ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η Κυβέρνηση στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Τρίπολης. Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων και μέλος του κινήματος κατά τον πλειστηριασμών κ. Παντελής Κοκκινόπουλος, αναφέρθηκε με τη σειρά του στις απορίες του για την ανάπτυξη που η Κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα, θέτοντας το ερώτημα: «για το ποια ανάπτυξη μιλάμε».

Τέλος το μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, κ. Αθανάσιος Πετράκος αμφισβήτησε την προοπτική ανάπτυξης που σχεδιάσει η Κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι Ανάπτυξη και Μνημόνια είναι ασύμβατα πράγματα προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι το μοναδικό πρόγραμμα τόσο αυτής της Κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων είναι αυτό του Μνημονίου.