Άννα Καραπαναγιώτου στη ΔΡΤ: “Πιστεύω πως το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτοί”(ήχος)

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 11:31

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (29/05) η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ. Άννα Καραπαναγιώτου.

Αρχικά η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων αναφερόμενη στις νέες συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και στην χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε: “Έχουμε επανέλθει πλέον στην κανονικότητα. Έχουμε επιμεληθεί ενα πλήρες σύστημα πρωτοκόλλων ασφαλείας για την προσέλευση του κοινού. Η προσέλευση ακόμα δεν είναι ικανοποιητική, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την Αρκαδία. Είναι ένα θέμα που υπάρχει σε πανελλαδικό επίπεδο. Είμαστε έτοιμοι και έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια από την υπηρεσία για να νιώθουν οι επισκέπτες απολύτως ασφαλείς”.Στην συνέχεια η κα.Καραπαναγιώτου αναφέρθηκε στους χώρους που έχουν ήδη ανοίξει στην Αρκαδία (όπως το αρχαίο θέατρο Ορχομενού κα), ενώ τόνισε: “Μέχρι τις 15 Ιουλίου το αργότερο πιστεύω, πως όλοι οι χώροι θα είναι ανοιχτοί και θα υποδέχονται κανονικά τον κόσμο”.

“Επεξεργαζόμαστε διάφορες προτάσεις για παραστάσεις. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νεότερα”, ανέφερε η κα.Καραπαναγιώτου αμέσως μετά, ενώ ξεκαθάρισε, πως κατά την διάρκεια της καραντίνας καμία υπόθεση πολίτη και καμία εργασία ο δεν έμεινε πίσω. “Νιώθω υπερήφανη για τους συνεργάτες μου”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε την συνέντευξη: