Αντιδήμαρχος Λαγός στη ΔΡΤ: «Με τα μισά χρήματα θα κάνουμε τις διπλές στειρώσεις» (ηχητικό)

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τρίπολης, Γιώργος Λαγός, μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για θέματα καθημερινότητας αλλά και για τις αναθέσεις σε κτηνιάτρους σχετικά με τα αδέσποτα.

Οι δηλώσεις του στη ΔΡΤ:



«Όταν τελειώσει η μεγάλη κρίση πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, τα παιδιά μας, οι συμπολίτες μας, τα εγγόνια μας, ελπίζουμε να έχουν οι επιστήμονες εξελίξεις σύντομα και όλοι μαζί να γιορτάσουμε τις επόμενες θρησκευτικές εορτές. Φέτος θα ζήσουμε το Θείο Δράμα από το σπίτι μας».

Για τις αναθέσεις κτηνιάτρων σχετικά με τα αδέσποτα:

«Δεν ανταποκρίθηκαν οι κτηνίατροι της πόλης»

«Ακολουθήσαμε τη νομοθεσία, καλέστηκαν όλοι, ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ, δεν υπήρχε συμμετοχή. Είχα κάνει και έγγραφο για την διαμόρφωση τιμών, φτιάξαμε τρεις μελέτες με το ίδιο αντικείμενο, κάναμε προσκλήσεις και από τις γύρω περιοχές όπως έχουμε δικαίωμα, δυστυχώς, οι δικοί μας κτηνίατροι, της περιοχής μας, δεν ανταποκρίθηκαν. Είχαν ενημερωθεί, είναι δικό τους θέμα που δεν ανταποκρίθηκαν.

Εχουμε βγάλει για όλο το Δήμο Τρίπολης τρεις μελέτες. Βαλτέτσι, Κορύθιο, Τρίπολη χωρίς ΦΠΑ είναι στις 20.000 ευρώ. Ακούγονται πολλά, αλλά μιλάμε για 250 στειρώσεις. Λεβίδι, Μαντινεία είναι 7.600 ευρώ, 100 στειρώσεις και Τεγέα, Σκιρίτιδα, 7.600 ευρώ, 100 στειρώσεις.  Οι 100 στειρώσεις και οι 250 έχουν σχέση οι τιμές τους με τις τιμές που έχουμε εξασφαλίσει και είναι ο μέσος όρος των τιμών που έχουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο κτηνίατρος που αναλαμβάνει λέγεται Κατσαμπής και είναι από την Τρίπολη και έχει ιατρείο στο Αργος. Ανταποκρίθηκαν και άλλοι αλλά αναγκάστηκα να περιμένω λίγο παραπάνω για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, ακριβώς για να μην κατηγορηθώ.

Οι τιμές που έχουμε εξασφαλίσει είναι οι μισές και παρακάτω από την εποχή των μνημονίων. Με αυτά τα χρήματα θα κάνουμε τις διπλές στειρώσεις από τις προηγούμενες τιμές που είχαν οι άλλοι. Να γίνει κατανοητό πως θα πληρωθούν σύμφωνα με τις στειρώσεις.

Ενδεικτικά κάθε αρσενικό σκυλί κοστίζει για εμάς σύμφωνα με τις δικές μας τιμές 76 ευρώ, σύμφωνα με τις τιμές του κυρίου Παυλή 136 ευρώ και με αυτές του κύριου Σμυρνιώτη 175 ευρώ. Στα θηλυκά οι δικές μας τιμές είναι στα 70 ευρώ, του Σμυρνιώτη 70 ευρώ και του Παυλή 100 ευρώ.

Σημασία έχει ότι θα πληρώσουμε τα μισά από όσα πλήρωναν οι άλλοι. Πάντα το πακέτο το δικό μας είναι λιγότερο από τους υπόλοιπους. Στόχος είναι να κάνουμε περισσότερες στειρώσεις με τα ίδια χρήματα. Το πρόβλημα ξέφυγε από αυτούς. Κάποτε ο κύριος Σμυρνιώτης έκανε αναθέσεις μόνο για την Τρίπολη, δεν υπήρχαν αδέσποτα στα χωριά; Από όποιον και αν ξέφυγε το πρόβλημα, τέλος πάντων, σημασία έχει ότι πρέπει και θα αντιμετωπιστεί από εμάς. Αποτυχία θα είναι αν δεν κάνουμε όλες τις στειρώσεις. Θα προσπαθήσουμε να μην αναπαραχθεί ο πληθυσμός των σκυλιών. Επίσης, θα προσπαθήσουμε να μπούμε και σε ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ θα προσπαθήσουμε βάση νομοθεσίας να κάνουμε κάποιες ζώνες για να βγάλουμε τα σκυλιά από την πόλη. Εκεί θα χρειαστούν και εθελοντές για να μάθουν τα σκυλιά το νέο τους σπίτι. Αυτό που θέλουμε είναι κάθε σκυλί που στειρώνεται να μένει και εκτός πόλης. Και εκεί χρειάζεται προσπάθεια από όλους. Τα ελάχιστα σκυλιά που βλέπεται στο κέντρο είναι αποτέλεσμα των δράσεων που κάναμε. Πολλά έχουν ειπωθεί, τελικά το πρόγραμμά μας έχει επιτυχία».

Για τα σκουπίδια και το κλάδεμα:

«Να σεβαστούμε το προσωπικό που εργάζεται»

«Ο προγραμματισμός μας ήταν να ξεκινήσουμε δημοπρασίες. Στην Τεγέα αναλαμβάνει η κυρία Γκόρου. Η διαδικασία όμως χρειάζεται ακόμη 15 μέρες. Θα τα μαζεύουμε εμείς μέχρι τότε. Λόγω του κορωνοϊού δώσαμε και άλλες αναθέσεις, όπως ορίζει ο νόμος, αν και δεν ήταν στο πρόγραμμά μας. Κορύθιο-Λεβίδι την πήρε ένας εργολάβος και Μαντινεία με χωριά Τρίπολης άλλος που ξεκινούν άμεσα. Πολλοί υπάλληλοι πήραν ειδική και αναρρωτική άδεια. Γι’ αυτό έδωσε ο νόμος το δικαίωμα των αναθέσεων. Δεν πρέπει να υπάρξει σύμπτωμα γιατί θα μπουν σε καραντίνα όλοι οι υπάλληλοι. Ετσι, έχουμε χωρίσει βάρδιες, και ποτέ δεν είναι όλοι μαζί.

Από εκεί και πέρα πρέπει να καταλάβουμε πως αφήνουμε ανοιχτά τα καπάκια των κάδων για να τα ρίχνει μέσα τα σκουπίδια ο κόσμος. Όταν είναι κλειστά τα αφήνουν απέξω από φόβο μην κολλήσουν. Άνθρωποι είναι και οι υπάλληλοι. Δεν πρέπει να κωλύσει κανένας υπάλληλος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, δεν γίνεται επειδή κάποιος σιχαίνεται να πετάει τα γάντια στον δρόμο. Ακόμα και ανάθεση να χρειαστεί, χρειάζεται χρόνο και θα έχουμε όλοι πρόβλημα. Δεν γίνεται να μείνουμε στις ευχές πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί. Ειδικά πρέπει να σεβαστούμε και να προσέχουμε το προσωπικό που νιώθει υπερήφανο, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όπως οι υγειονομικοί. Πάντως, αυτή η κρίση ανέδειξε και το ότι δεν έχουμε καταλάβει ακόμα πως πρέπει να λειτουργούμε με τα σκουπίδια. Ακόμα και στο νοσοκομείο που έχουν γίνει μαθήματα και συστάσεις, βρίσκουμε σύριγγες στα ανακυκλώσιμα. Και μας αναγκάζουν να επανεξετάσουμε την πολιτική μας. Μίλησα με τον διευθυντή του νοσοκομείου για να διορθωθούν .Ο κάθε πολίτης έχει ευθύνη».

Για το εργατοτεχνικό προσωπικό:

«Κόψαμε διοικητικό προσωπικό και πήραμε εργατοτεχνικό»

«Όλα γίνονται σε συνεννόηση και με τον Δήμαρχο και με τους Αντιδημάρχους. Είμαστε άριστη ομάδα και δεν βλέπω να αλλάζει αυτό, όσο και να προσπαθούν κάποιοι. Είχαμε κόψει όσους ήταν διοικητικοί και πήραμε εργατοτεχνικό προσωπικό. Ο σκοπός μας ήταν να τους βάλουμε μέσα στην πόλη να διορθωθεί ότι χρειάζεται από ηλεκτρολόγο, μπογιατζή, σιδερά, όλα. Ήρθε η απόφαση που λέει οι Δήμοι λειτουργούν κανονικά. Θα προσπαθήσουμε με προσοχή, προστασία και σύμφωνα με τους κανόνες να βγουν οι άνθρωποι και να δουλέψουν. Είμαστε υποχρεωμένοι, το μισό προσωπικό να δουλεύει μία μέρα και μία μέρα το άλλο μισό. Ο Δήμος πρέπει να δουλεύει. Οσο για τα αυτοκίνητα, τα γκρέιτερ και τα λοιπά, έχουμε φτάσει στο 40%-50% των υποχρεώσεων μας. Ο κύριος Κανελλόπουλος με τον Δήμαρχο έχουν βγάλει το 70% του τεχνικού προγράμματος από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει. Είναι μεγάλη επιτυχία αν σκεφτούμε το σύντομο χρονικό διάστημα και πως οι άλλοι έφταναν μέχρι το 10%. Σε λίγο θα μπουν και ιδιώτες, θα χωριστούν οι δημοτικές ενότητες στα δύο και σε δύο χρόνια πιστεύω πως θα φτάσουμε στο σημείο που πρέπει να βρίσκεται ο Δήμος και σε αγροτικούς δρόμους, χαντάκια, γεφύρια και άλλα».

Προηγούμενο άρθροΗ Αυστρία διαθέτει στην Ελλάδα 181 ειδικά κοντέινερ για διαμονή προσφύγων
Επόμενο άρθροΔημοτική Αρχή Μεγαλόπολης: “Προφανώς ο κ.Μιχόπουλος εξακολουθεί να βρίσκεται σε σύγχυση…”