Αντίδραση Μπούζα στις θέσεις Νίκα για πυρηνελαιουργεία

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 11:30

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η κα Αντωνία Μπούζα της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος”έχει ως εξής:

Στο κακοπαιγμενο σωου στάχτης στα ματια των πολιτων απο πλευράς του νεου Περιφερειαρχη κ.Νικα για τα πυρηνελουργεια, πληροφορηθηκαμε πως ακουστηκαν καποιες πολύ ενδιαφέρουσες και ενίοτε παράδοξες θεσεις. .Ακούστηκε : 1. Πως δεν χρειάζονται να εχουμε πυρηνελουργεια αν δεν μπορουμε να προστατέψουμε τον κόσμο.

Δηλ.ο κυριαρχος στον τοπο μας κλάδος της ελαιοκομιας πως θα πρεπει να προχωρήσει  ; Έχει εκπονήσει σχεδιο σε τετοια περιπτωση ;

  1. Πως εδωσε εντολή εμφατικά, για το αυτονόητο .Δηλαδη .την αποδοχη των υπηρεσιακών ελέγχων απο τους πυρηνελουργους, αλλιως οι έλεγχοι θα γινουν παρουσια αστυνομικων αρχών ,κατι που ξεχασε να πει πως ηδη γινόταν σε οσους ειχαν τετοιες συμπεριφορές.
  2. Απευθυνομενος στις υπηρεσιες, ζητησε το ύψος του προστίμου να ειναι το υψηλότερο . Επρεπε να γνωρίζει  πως υπαρχει σχετική νομοθεσια που ακολουθείται απαρέγκλιτα .

Επειδη στα σωου οταν ειναι κακοπαιγμενα,  ευθυνη εχουν οι πρωταγωνιστες, ερωτω:

-Ποια η δικη του μεχρι σημερα δραστηριότητα ως υπεύθυνος του Δήμου  Καλαμάτας στην επίλυση του υπαρκτου προβλήματος ;

Με ποιον συνεργάστηκε ;Ποιες προτασεις κατέθεσε και που;

Ποια αλλη πρωτοβουλια ανελαβε εκτος μιας μήνυσης κατ´αγνώστων ; ( Δυστυχως ακομη και η μήνυση κατ´ αγνώστων που υπέβαλε για τα πηρυνελουργεια  ηταν επικοινωνιακού μονο χαρακτήρα , διοτι συνεχιζει να παραπληροφορει τους πολιτες λέγοντας πως δεν κλήθηκε αρμοδίως  στην εξελιξη της ποινικής υπόθεσης , ενω όφειλε να γνωρίζει πως κατι τετοιο δεν προβλεπεται , επειδη η έγκληση ηταν κατι αγνώστων )

-Τις ευθυνες του αρμοδιου Υπουργειου Περιβάλλοντος που δεν έχει μεχρι σημερα νομοθετήσει σχετικα με την εξειδίκευση των ελέγχων στα πυρηνελουργεια ,διαχωρίζοντας τα απο τη βαριά βιομηχανία σε σχεση με τους ρύπους κλπ τις ανεφερε; Σε τι ενεργειες θα προβεί ; Έχει συντάξει προτασεις για νομοθετική επεξεργασία ;

-Γιατι στη συσκεψη δεν προσκλήθηκαν οι μειοψηφίες;

Για ενα τοσο σοβαρο  θεμα που επηρεάζει τη διαβίωση των τοπικων κοινωνιών, δεν μπορουμε να πορευτούμε με κακοπαιγμενα σωου αλλων εποχών,  παρα μονο με δουλειά και σχεδιο.

Επειδη το θεμα αυτο ειχε σηκωθει απο την παραταξη του πολύ ψηλα την προεκλογικη περίοδο, περιμέναμε να είχε καταθέσει στη συσκεψη  και μια εξειδικευμένη προταση , αντι αυτου, είδαμε τη δηθεν αυστηρη πλευρα ενος σωου στάχτης, στα ματια της κοινωνίας .

Αναμένουμε στοιχειοθετημένες θεσεις και προτασεις  για την επίλυση του υπαρκτού προβλήματος που ταλαιπωρεί τους πολιτες και οχι δηθεν “Ιαβερηδες”  στην πολιτική σκηνή του τόπου μας .

 

Καλαμάτα 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

πρωην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ