Αντίδραση Παπαηλιού: Η λειτουργία της νοσηλευτικής στην Τρίπολη είναι δεδομένη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 14:44

Η δημοσιοποίηση από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/7 στο υπουργείο Παιδείας υπό την προεδρία της υπουργού κας Νίκης Κεραμέως και τη συμμετοχή του υφυπουργού κ. Διγαλάκη, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων της Λακωνίας, για τη σχολή Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, ο οποίος σε ανάρτησή του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι, η έδρα της Νοσηλευτικής στην Τρίπολη είναι δεδομένη και  δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ειδικότερα ο βουλευτής Γιώργος Παπαηλιού αναφέρει: Επειδή εγράφησαν και αναπαρήχθησαν διάφορα για τη Νοσηλευτική του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής :Βάσει του άρθρου 46 παρ. 1 του Ν. 4610/2019, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ιδρύεται, μεταξύ των άλλων Σχολών, και η Σχολή Επιστημών Υγείας, με έδρα την Τρίπολη.

Στη συγκεκριμένη Σχολή εντάσσεται, βάσει του άρθρου 46 παρ. 2 του Ν. 4610/2019, επίσης με έδρα την Τρίπολη, και το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η ακαδημαϊκή λειτουργία της Σχολής, βάσει του άρθρου 46 παρ. 3 του Ν. 4610/2019, αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Στο δε «Μηχανογραφικό Δελτίο 2019», στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής υπ΄ αύξοντα αριθμό 493, περιλαμβάνεται η «Νοσηλευτική (Τρίπολη)».

Επομένως, η θεσμοθέτηση-κατοχύρωση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της ίδρυσης Σχολής Επιστημών Υγείας, με έδρα την Τρίπολη, και της ένταξης σ΄ αυτήν και του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που θα λειτουργεί στην Τρίπολη, από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, είναι δεδομένη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.