Αντιδράσεις για τη διάθεση των πόρων του ΕΑΠ (λιγνιτόσημου)Μεγαλόπολης στις πυρόπληκτες περιοχές (vid)

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 21:13

Συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου της Μεγαλόπολης

Με νέα σύνθεση συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου-του γνωστού λιγνιτόσημου, σήμερα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν εντάξεις έργων που αφορούν στο Δήμο Μεγαλόπολης που είναι και ο κύριος δικαιούχος του πόρου, μαζί με ένα τμήμα του δήμου Γορτυνίας, αλλά υπήρξαν ενστάσεις και αντιδράσεις από πλευράς μελών της Επιτροπής και κυρίως από τον εκπρόσωπο της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος”, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, όχι για τα έργα που εντάχθηκαν, αλλά για το γεγονός πως οι πόροι του ΕΑΠ, διατίθενται για υλοποίηση έργων στις πυρόπληκτες περιοχές, κάτι που ο κ. Νίκας, όπως είπε, είχε αναφέρει ότι θα χρηματοδοτηθούν από την Κυβέρνηση.

Οι αντιδράσεις αφορούσαν και στην καθυστέρηση υλοποίησης έργων που είχαν ενταχθεί στο λιγνιτόσημο από παλιά και δεν έχουν υλοποιηθεί παρά τη σημασία τους για τη συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης.

Μεταξύ των έργων πάντως που εντάχθηκαν ήταν έργα αντιπλημμυρικά και οδοποιίας στα χωριά που επλήγησαν από τις φωτιές το Καλοκαίρι καθώς και παρεμβάσεις στο κομμάτι του δρόμου από Μεγαλόπολη προς Ανδρίτσαινα.

Δείτε αποσπάσματα από τη συνεδρίαση καθώς και τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου για τα έργα και του τέως Αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα για τους λόγους της αντίδρασής τους.