Αντιδράσεις για την υποβάθμιση των πτυχίων των σχολών ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ (vid)

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021 18:40

Να καταργηθούν οι διατάξεις του Νόμου 4763/2020 που υποβαθμίζουν τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ ζητούν οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί των σχολών ΟΑΕΔ Πελοποννήσου.

Επίσης ζητούν να ψηφιστεί τροπολογία με μεταβατικές διατάξεις για τους μαθητές που φοιτούν τώρα, στις Α΄ και Β΄ τάξεις, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να  ολοκληρώσουν τη φοίτησης τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3475/2006, που έχουν εισαχθεί, παρέχοντάς τους Πτυχίο επιπέδου 4 με Επαγγελματικά Δικαιώματα, μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων.Ακόμα ζητούν να μονιμοποιηθεί το έκτακτο προσωπικό των σχολών, αφού υπάρχει υποστελέχωση.

Με το Νόμο 4763/2020, όπως αναφέρει στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 ο ωρομίσθιος εκπαιδευτικός Ιωάννης Καλογερόπουλος, υπάρχει υποβάθμιση στα πτυχία των σπουδαστών, οι οποίοι θα λαμβάνουν πλέον βεβαίωση και θα καλούνται να δίνουν εξετάσεις πιστοποίησης, κάτι που δεν γνώριζαν όταν αποφάσισαν να φοιτήσουν στις συγκεκριμένες σχολές.

Να σημειώσουμε επίσης πως τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση στην οποία υπάρχει πρόβλημα μη συμμετοχής αρκετών σπουδαστών, οι οποίοι καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα τους, αφού δεν υπάρχει δωρεάν παροχή ίντερνετ.

Όσον αφορά την έναρξη των “δια ζώσης” μαθημάτων, δεν υπάρχει, όπως είπε ο κ. Καλογερόπουλος, επίσημη ενημέρωση για το αν θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα μαζί με τα Λύκεια.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Καλογερόπουλου.