Αντιδράσεις για βίντεο της Περιφέρειας διάρκειας 7 λεπτών που κόστισε 50.000 ευρώ | Τι λένε Νικολάκου, Δημητρακοπούλου, Σπυριδάκου, Λαμπρόπουλος και Γόντικας (ήχος&vid)

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021 13:32

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η  αποκάλυψη ότι 7λεπτο βίντεο που ετοίμασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την επανάσταση κόστισε περίπου 50.000 ευρώ.

Τούτο έγινε γνωστό από την επερώτησης που κατέθεσε χθες η ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου και ζητάει εξηγήσεις, μιας και όπως αναφέρει, το βίντεο δεν ήταν και απολύτως ολοκληρωμένο σύμφωνα με τις υποδείξεις της γνωμοδοτικής επιτροπής, που έχει συσταθεί από το περιφερειακό συμβούλιο για τα εορτασμούς των 200 χρόνων στο οποίο ήταν πρόεδρος μέχρι πριν από λίγο καιρό που υπέβαλε την παραίτησή της και δεν έχει αντικατασταθεί ακόμα.Το θέμα αυτό έτσι όπως αποκαλύφθηκε είναι σοβαρό, γιατί το ποσό μοιάζει να είναι εξαιρετικά μεγάλο. Ζητήσαμε λοιπόν εξηγήσεις για την υπόθεση από τα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που ταυτόχρονα είναι και μέλη της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και της αναπτυξιακής εταιρείας Πελοπόννησος ΑΕ που εκτέλεσε την προμήθεια.

Η Ντίνα Νικολάκου από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη και η Τζένη Δημητρακοπούλου από την παράταξη του Γιώργου Δέδε, μιλώντας νωρίτερα στο Δημήτρη Μανιατάκο και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, επιβεβαίωσαν επί της ουσίας τα όσα αποκαλύφθηκαν από την κα Σπυριδάκου και υπογράμμισαν, ότι είχαν αντιδράσει για την δαπάνη την οποία χαρακτήρισαν προκλητική .

Η κα Δημητρακοπούλου σημείωσε ότι για το ίδιο θέμα είχε καταθέσει επερώτηση τον περασμένο Φεβρουάριο κι απάντηση επί της ουσίας δεν πήρε, ενώ η κα Νικολάκου έστειλε μήνυμα στην περιφερειακή αρχή καλώντας την να τηρεί την νομιμότητα.

Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου με δηλώσεις της κι αυτή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, υπεραμύνθηκε των όσων αναφέρει στην επερώτησή της κι υπογράμμισε πως είχε τις διαφωνίες της για πολλά επιμέρους ζητήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος δήλωσε στο Δημήτρη Μανιατάκο, πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα νομιμότητας για το σύνολο των δαπανών κι εξήγησε ότι τα χρήματα αυτά των 70.000 ευρώ περίπου αφορούσαν συνολικά το στήσιμο του περιπτέρου στην ΔΕΘ και την παραγωγή όχι μόνο του βίντεο και τόνισε πως η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής έχει εγκρίνει όλες αυτές τις δράσεις και τις δαπάνες υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το υλικό που έχει παραχθεί θα χρησιμοποιηθεί  στη φετινή παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο. 

Στα ηχητικά αρχεία που ακολουθούν μπορείτε να ακούσετε όλα όσα συζητήθηκαν σήμερα το πρωί για το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, με την Ντίνα Νικολάκου, τη Τζένη Δημητρακοπούλου, τη Μαργαρίτα Σπυριδάκου και ο Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Στο βίντεο ο Δημήτρης Δελής, ζήτησε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκο Γόντικα το σχόλιό του, για την συγκεκριμένη υπόθεση.