Αντιφασιστική εκδήλωση διοργανώνει στην Τρίπολη η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Αρκαδίας

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021 11:51

Το Παράρτημα Αρκαδίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ), την Κυριακή 9 Μάη στις 11:00 το πρωί στο μνημείο στον Άγιο Νικόλα στην Τρίπολη διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 76 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:  9η Μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των λαών

“Τιμάμε τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τη μεγάλη νίκη κατά του φασισμού ιμπεριαλιστικού «άξονα» Γερμανίας – Ιαπωνίας – Ιταλίας και των συμμάχων τους, που έβαλε τέρμα στο Β Παγκόσμιο πόλεμο, τον πιο αιματηρό πόλεμο που γνώρισε η ανθρωπότητα. Οι νεκροί στη διάρκειά του έφτασαν τα 50 εκατομμύρια.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους πάνω από 1000 Αρκάδες που εκτελέστηκαν από τους ναζί καταχτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους σε όσους και σε όσες έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών, σε όσους και σε όσες μάτωσαν στις φυλακές και στις εξορίες, για την απελευθέρωση της χώρας από τους φασίστες, για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να δικαιωθούν οι θυσίες και οι αγώνες των παλαιότερων γενεών, για να ανοίξει ο δρόμος και για να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας”.