Απαλλάσσονται οι ετεροσυνταξιούχοι με αγροτικό εισόδημα από ασφαλιστικές εισφορές

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 10:59

Ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφα Η΄Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων\ Βουλευτής Β3 ,Νοτίου Τομέα Αθηνών, ΜέΡΑ25 για το θέμα των ετεροσυνταξιούχων με αγροτικό εισόδημα.

Κατά τη συζήτηση  Επίκαιρης Ερώτησης της Αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα, Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναγνώρισε τις αδικίες που περιελαβάνει  το άρθρ. 27 του ν. 4670/20, όπως τονίστηκαν στην ερώτηση. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός του Μαΐου θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε οι ετεροσυνταξιούχοι με αγροτικό εισόδημα έως 10000 ευρώ το χρόνο δε θα επιβαρύνονται με ασφαλιστικές εισφορές. Η Αντιπρόεδρος ευχαρίστησε τον Υπουργό πιστεύοντας ότι αποκαθίσταται μια αδικία και κυρίως στηρίζεται ένας μεγάλος αριθμός ετεροσυνταξιούχων που συνεισφέρουν στον πρωτογενή τομέα, συμπληρώνουν το χαμηλό εισόδημά των ιδίων και των μελών των  οικογένειών  τους και συμβάλλουν στο να μην ερημωθούν οι αγροτικές περιοχές.και το σχόλιο του Θανάση Πετράκου Επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου για την εν λόγω εξέλιξη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ

Του Θανάση Πετράκου
Η επίκαιρη ερώτηση της φίλης Σοφίας Σακοράφα έπιασε τόπο. Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι θα διορθωθεί μέσα στο Μάιο η αδικία με τους συνταξιούχους ετεροεπαγγελματίες που  έχουν αγροτικό εισόδημα. Ανακοινώσε, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλεύτριας  του ΜΕΡΑ 25 Σοφίας Σακοράφα  ότι ασφαλιστικές εισφορές ,(1452 ευρώ το χρόνο που προέβλεπε ο ασφαλιστικός νόμος ) ,θα πληρώνουν οι  ετεροεπαγγελματίες συνταξιούχοι  μόνο αν έχουν αγροτικό εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ .

Πρέπει να πούμε Μπράβο στη Σόφια Σακοράφα για την επίκαιρη ερώτηση της  και μπράβο και στον υπουργό που διόρθωσε μια μεγάλη αδικία .