Απάντηση μείζονος μειοψηφίας Δ. Β. Κυνουρίας για την καθυστέρηση μεταστέγασης του νηπ/γείου π. Άστρους

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 08:52
Φωτο αρχείου

Σε ανακοίνωσή της η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Β. Κυνουρίας επισημαίνει τα εξής:

«Ανίκανοι και συκοφάντες!Η Δημοτική Αρχή μπροστά στην κατακραυγή των κατοίκων του Παραλίου Άστρους που για άλλη μια χρονιά το σχολείο τους θα λειτουργήσει ως πενταθέσιο και όχι ως εξαθέσιο και για να καλύψει τη «γύμνια» και την ανικανότητά της σε άλλο ένα θέμα έβαλε τον αντιδήμαρχο να συκοφαντήσει την αντιπολίτευση.

Μόνοι σας αναδείξατε το θέμα της καθυστέρησης, εάν θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε μικροπολιτικά θα το είχαμε κάνει όμως θεωρούμε ότι με τα θέματα της παιδείας δεν παίζουμε και δεν το κάναμε.

Πέρα από όποιες άλλες καθυστερήσεις η επιτροπή του ιδρύματος συνεδρίασε στις 29/05/2018, πρόσκληση 5079/24-05-2018, με θέμα: «Ψήφιση πίστωσης και έγκριση δαπάνης για μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας στο ισόγειο του πρώην κοινοτικού καταστήματος Παρ. Άστρους για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Αναμόρφωση προϋπολογισμού».

Μετά από δύο ολόκληρους μήνες, τόσο σας χρειάστηκε, διαπιστώσατε ότι έπρεπε να συμπεριληφθεί και το υπόγειο στη μελέτη με αποτέλεσμα η επιτροπή να ξανασυνεδριάσει στις 27-07-2018, πρόσκληση 7674/23-07-2018 δύο ολόκληρους μήνες μετά, με θέμα: «Ψήφιση πίστωσης και έγκριση δαπάνης για συμπλήρωση της μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας στο υπόγειο του πρώην κοινοτικού καταστήματος Παρ. Άστρους για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Αναμόρφωση προϋπολογισμού».

Φταίει η αντιπολίτευση για αυτό; Από πότε η διατύπωση μιας άποψης από την αντιπολίτευση σε μία επιτροπή επηρεάζει την υλοποίηση ενός έργου; Μήπως δεν θέλετε να μιλάμε;

Ας μας πει ο άλλος Αντιδήμαρχος κ. Γκαύρος Δημήτριος εάν συμφωνούσε με την αρχική μελέτη του έργου η οποία δεν περιελάμβανε πολλές απαραίτητες εργασίες.

Σας προκαλούμε να δημοσιοποιήσετε τα πρακτικά και να μας πείτε ποιες ήταν οι ενέργειές μας που εμπόδισαν το έργο, διαφορετικά είστε κοινοί συκοφάντες και έτσι θα σας αντιμετωπίζουμε στο εξής.

Μήπως φταίμε εμείς και για τη μη επίλυση μακροχρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν το Παράλιο Άστρος όπου μετά από οκτώ χρόνια διοίκησης δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα;

Ανίκανοι και συκοφάντες, ένας συνδυασμός επικίνδυνος για τους διαχειριστές της τύχης του Δήμου μας.

Συνιστούμε ψυχραιμία και σοβαρότητα».