Απαντήσεις σε όλα τα θέματα του ΝΠΔΔ έδωσε ο Θ.Καραλής | “Θα στηρίξω τον Ηλία Κούρο” (vid)

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 12:25

“Δεν με στήριξε η διοίκηση του Δήμου όταν ήμουν πρόεδρος στο ΝΠΔΔ – Εγώ θα στηρίξω την διοίκηση του Ηλία Κούρου”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Καραλής…

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/10) ο πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ και νυν δημοτικός σύμβουλος κ.Θεόδωρος Καραλής.Αρχικά ο κ.Καραλής μίλησε για τα χρήματα που βρήκε στο ταμείο του ΝΠΔΔ όταν ανέλαβε, αλλά και για τα ταμειακά διαθέσιμα μετά την ολοκλήρωση της θητείας του.

“Το 2018 ο Δήμαρχος μείωσε την επιχορήγηση στο ΝΠΔΔ, παρά τις αντιδράσεις μου”

Ο κ.Καραλής αναφέρθηκε στην μείωση της επιχορήγησης του Δήμου στο ΝΠΔΔ η οποία το 2018 κατέβηκε στα 60.000 ευρώ (από τα 80.000 ευρώ που ήταν τα προηγούμενα χρόνια). “Το 2018 ο κ.Παυλής μου είπε, πως θα μειωθεί η επιχορήγηση για μικρό χρονικό διάστημα, επειδή ο Δήμος Γορτυνίας είχε οφειλές προς το Μεθύδριο και έπρεπε με κάποιο τρόπο να στηριχτεί οικονομικά ο σύνδεσμος. Υπήρξε λοιπόν περικοπή χρημάτων και μάλιστα έμεινα έκπληκτος, όταν το 2019 είδα 75.000 ευρώ στον προυπολογισμό. Όταν αντέδρασα εκ νέου, πήρα πάλι την δέσμευση, πως σε λίγο καιρό θα έπαιρνα και τα υπόλοιπα χρήματα. Εξαρχής είχα πει, πως με αυτά τα χρήματα το ΝΠΔΔ δεν μπορούσε να λειτουργήσει”, ενώ συμπλήρωσε, πως επιστολή του προς τον Δήμο – με την οποία ζητούσε την επιπλέον χρηματοδότηση – έμεινε χωρίς απάντηση. “Ήταν επιλογή της Δημοτικής Αρχής η μείωση της χρηματοδότησης”, τόνισε.

“Υπάρχει μελέτη για το ταρτάν του ΔΑΚ – Ο κ.Κούρος είναι μόλις ένα μήνα στην διοίκηση και δικαιολογείται, να μην ξέρει κάποια πράγματα”

Στη συνέχεια ο κ.Καραλής απάντησε στα όσα ακούστηκαν περί μη ύπαρξης μελέτης για την αντικατάσταση του ταρτάν στο ΔΑΚ Τρίπολης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Έμεινα έκπληκτος όταν άκουσα, πως δεν υπάρχει μελέτη. Δεν εξασφαλίζονται 644.000 ευρώ χωρίς μελέτη. Ο κ.Κανελλόπουλος το γνωρίζει το θέμα και μου είπε μάλιστα, πως το έργο προχωρά”, ενώ αναφερόμενος στον κ.Κούρο, τόνισε πως είναι λογικό από την στιγμή, που βρίσκεται μικρό χρονικό διάστημα στο τιμόνι του ΝΠΔΔ, να μην γνωρίζει κάποια πράγματα.

“Πανωλεθρία αυτό που πάθαμε με τα προνήπια…”

Για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση με την ένταξη των τετράχρονών στα νηπιαγωγεία ο κ.Καραλής ξεκαθάρισε, πως ο ίδιος ουδέποτε ρωτήθηκε, για το εάν συμφωνεί ή οχι με την άμεση εφαρμογή του προγράμματος στον Δήμο Τρίπολης. “Με τα προνήπια αυτό που πάθαμε χαρακτηρίζεται ως πανωλεθρία”, τόνισε.

“Την μεταβατική περίοδο μέχρι να αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή κάποιοι υπάλληλοι, έκαναν λευκή απεργία…”

Ο πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ αναφέρθηκε και στην μεταβατική περίοδο μετά τις εκλογές – έως ότου αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή, υπογραμμίζοντας: “Το τρίμηνο αυτό είναι νεκρή περίοδος για τον Δήμο. Υπήρχαν υπάλληλοι, που τους δίναμε εντολές, για να κάνουν συγκεκριμένες εργασίες και μας έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Έγινε μια λευκή απεργία από κάποιους”, ενώ συμπλήρωσε: “Δεν μου έδινε σημασία κανείς και για να μην σπάσει η καρδιά μου, αποφάσισα, να πάρω άδεια. Πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα. Μετά το πέρας των εκλογών οι νέες Δημοτικές Αρχές θα πρέπει, να αναλαμβάνουν άμεσα”.

“Θα στηρίξω την διοίκηση του Ηλία Κούρου”

Επιπλέον ο κ.Καραλής αφού επανέλαβε, πως η διοίκηση του Δήμου δεν τον στήριξε στην δική του θητεία, ξεκαθάρισε, πως ο ίδιος θα στηρίξει τον νέο πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ.Ηλία Κούρο. “Θα στηρίξω τον Ηλία Κούρο, γιατί για εμένα σημασία έχει να γίνουν έργα στον Δήμο μας. Θα τον υποστηρίξω στην προσπάθεια του”.

“Έφερα το 10% των ψήφων στην παράταξη μου…”

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης ο κ.Καραλής αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές λέγοντας, πως ο ίδιος έφερε το 10% των ψήφων – επί του τελικού ποσοστού – στον συνδυασμό του Δημήτρη Παυλή και μάλιστα με πολλά ψηφοδέλτια να είναι με μονοσταυρία, ενώ δήλωσε: “Αν μου δοθεί κάποτε δεύτερη ευκαιρία, θα κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα. Είμαι συνεργάσιμος. Θα είμαι παρών όταν έρθει η ώρα, αν χρειαστεί. Είμαι στην πολιτική από μεράκι και όχι για να κάνω καριέρα ή για οικονομικούς λόγους.

Τέλος ο κ.Καραλής αναφέρθηκε στο κολυμβητήριο, ενώ έκανε ένα γρήγορο απολογισμό της θητείας του στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης.