Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία από τα σωματεία της Αρκαδίας (+ph, vd)

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021 13:27
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς το πρωί της Πέμπτης, 06/05 πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση και πορεία από σωματεία του Νομού Αρκαδίας. Μια απεργιακή συγκέντρωση η οποία πέρα από τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγίας, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες εκδηλώνεται και η δυσαρέσκεια για τις ρυθμίσεις που γίνονται με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που αφορά όλους τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα και αλλάζει τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Παράλληλα με βάσει τα όσα ειπώθηκαν στις σχετικές ομιλίες από εκπροσώπους των σωματείων που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση, εκφράζεται η δυσαρέσκεια από μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την κατάσταση με την πανδημία και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.Επίσης απαιτούνται επιπλέον μέτρα για την πανδημία, στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σταθερό ωράριο εργασίας: 8ωρο-5ήμερο- 40ωρο και όχι στα διακεκομμένα ωράρια και τις ευέλικτες μορφές εργασίας. Καταβολή δώρων Πάσχα, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, κ.α.

Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού μεταξύ άλλων συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες στα καταστήματα και ΑΕ Νομού Αρκαδίας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου, εκπρόσωποι της διοίκησης του Νομαρχιακού Τμήματος Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Αρκαδίας καθώς και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς και εκπρόσωποι συνταξιούχων.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών και χαιρετισμών, οι συμμετέχοντες στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας, φωνάζοντας συνθήματα για βασικά αιτήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο τους εργάτες και εργαζομένους.