Απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2019 16:57

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση – κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας…

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συγκέντρωση στην Τρίπολη (Πλατεία Αγ. Βασιλείου) Τετάρτη 1 Μαΐου 2019 στις 10 το πρωί

Εργαζόμενες /οι, άνεργοι /ες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ δεν είναι μια εθιμοτυπική εκδήλωση με ιστορικό περιεχόμενο, είναι μέρα τιμής για τους πρωτεργάτες αγωνιστές που θυσιάστηκαν για να επιβάλουν εργατικά δικαιώματα, είναι μέρα αγώνα της εργατικής τάξης, είναι μέρα δέσμευσης όλων μας στις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της οικονομικής και κοινωνικής ισότητας, είναι μέρα ταξικού αγώνα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη 1η Μαΐου.
Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία, φορτώνει στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων νέα δυσβάστακτα μέτρα.
Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι μακριά από το Κυβερνητικό αφήγημα ότι έρχονται καλύτερες μέρες, ότι οι πολιτικές της λιτότητας αποτελούν παρελθόν, ότι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών, ότι επαναφέρονται άμεσα οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων, δυστυχώς η πραγματικότητα για τον κόσμο της εργασίας ήταν και παραμένει σκληρή και το μέλλον παραπέμπει στη συνέχιση των ίδιων οικονομικών πολιτικών που έφεραν την οικονομία σε αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στο περιθώριο.

Η εποπτεία των δανειστών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δεν σταματά με τη λήξη του Μνημονίου. Συνεχίζεται με άλλες μορφές αλλά πάντα με το ίδιο περιεχόμενο. Η χώρα είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να εφαρμόζει αυστηρές δημοσιονομικές πολιτικές που θα παράγουν για τους δανειστές υπερπλεονάσματα (τουλάχιστον 3,5% έως το 2022) διασφαλίζοντας έτσι την αποπληρωμή των δανείων τους και τα οποία δεν μπορούν να διασφαλιστούν παρά μόνο με συνέχιση της αυστηρής λιτότητας και της υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών.

Οι δεσμεύσεις αυτές όμως ταυτόχρονα στραγγαλίζουν κυριολεκτικά τις δυνατότητες της χώρας για πραγματική και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και ακυρώνουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση, με αξιοπρεπείς μισθούς, με στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Για τους δανειστές αλλά και για την Κυβέρνηση, ως Ανάπτυξη απλά θεωρούνται οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και η έλευση ορισμένων ξένων επενδυτών που θα απασχολούν ελαστικά εργαζόμενους των 300-400 Ευρώ, μέσα σε μια αγορά εργασίας όπου η υψηλή ανεργία και η ευελιξία θα είναι ο κανόνας.

Οι εργοδότες, με κύριο εκπρόσωπο το μεγάλο κεφάλαιο (ΣΕΒ), έχοντας κατοχυρώσει όλη την προηγούμενη 8ετία, τη δραματική μείωση των μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή μιας φθηνής εργασίας με απεριόριστη ευελιξία σε όφελος των επιχειρήσεων, πρωτοστατούν ενάντια σε κάθε προσπάθεια να επανακτηθεί έστω και ένα μικρό μέρος των εργατικών δικαιωμάτων που μας κατάργησαν οι μνημονιακές πολιτικές.

• Η σημερινή κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι μακριά από την εικόνα αισιοδοξίας που προσπαθεί να παρουσιάσει η Κυβέρνηση.
• Η ανεργία εξακολουθεί να κινείται σε δυσθεώρητα ποσοστά και οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργούνται είναι επισφαλείς, κακοπληρωμένες, προσωρινές και ευέλικτες.
• Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός αφορά το 1/3 της κοινωνίας μας και δε λύνεται με κρατικά βοηθήματα και κοινοτικά προγράμματα.
• Η νεολαία συνεχίζει να μεταναστεύει στο εξωτερικό για να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή έξω από την Ελλάδα.
• Το ασφαλιστικό σύστημα κινδυνεύει να καταρρεύσει, ενώ ο κίνδυνος για νέες περικοπές συντάξεων δεν έχει αποσοβηθεί, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από την Κυβέρνηση.
• Οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας επιταχύνονται, τα στεγαστικά δάνεια δίνονται στα αρπακτικά ξένα funds.
• Οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζονται, αποστερώντας από την οικονομία τα εργαλεία μιας βιώσιμης ανάπτυξης σε όφελος των πολλών.
• Ο φασισμός και ο ρατσισμός πατώντας στα υπαρκτά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα γιγαντώνονται καθημερινά, δηλητηριάζοντας την κοινωνία μας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνική πλειοψηφία δεν έχουν παρά μια και μοναδική επιλογή. Να σταματήσουν την ανάθεση της όποιας λύσης στις Κυβερνήσεις και να αναλάβουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια.
Μόνο με τους δικούς μας αγώνες, θα επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας,
την αξιοπρέπειά μας, τις ζωές μας.

Η θυσία των εργατών του Σικάγο για εργασία, Δημοκρατία, ποιότητα ζωής είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ γι΄ αυτό σήμερα τα Συνδικάτα βροντοφωνάζουν για Δημοκρατία και κοινωνική προκοπή – Έξω η βία από τα Συνδικάτα- Έξω τα κόμματα οι κομματικοί στρατοί από το Συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος όλες και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τη δημοκρατία, δίχως να ρισκάρουν τις ζωές άλλων, τη δικαιοσύνη δίχως να την υπονομεύουν με τις ενέργειές τους και τις πράξεις τους για την ισότητα την οποία και εννοούσαν, οφείλουμε να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα την Τετάρτη 1η Μάη 2019.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Όλοι στην Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου.

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας

Θα ακολουθήσει πορεία στον Αϊ – Θανάση, ώρα 11 π.μ, για να αποτίσουμε φόρο τιμής
στους 40 εκτελεσθέντες πατριώτες από τα στρατεύματα κατοχής την Πρωτομαγιά του 1944.