Απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη – Πανούση: “Η εργατική Πρωτομαγιά εκτός από ημέρα μνήμης είναι και ημέρα αγώνων” (ph/vid)

Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 11:35

Απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά οργάνωσαν τα σωματεία της Αρκαδίας, την Κυριακή 1η Μάη στην πλατεία Πετρινού…

Την κεντρική ομιλία έκανε η κα. Παναγιώτα Πανούση, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας. “Η σημερινή μέρα ανήκει στην εργατική τάξη. Η εργατική Πρωτομαγιά εκτός από ημέρα μνήμης είναι και ημέρα αγώνων και νέων στόχων. Φαίνεται, ολοένα και περισσότερο πως το κυνήγι του μέγιστου κέρδους και η ένταση του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων, είναι ο μεγάλος ένοχος για όλα τα εγκλήματα σε βάρος των λαών, που διαδέχονται το ένα το άλλο”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ μίλησε και για το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία (που προετοιμαζόταν, όπως τόνισε, εδώ και χρόνια από τα αντιμαχόμενα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα) που αποτελεί την πιο σκληρή έκφραση του σκληρού ανταγωνισμού μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και από τις δυο μεριές.Ακόμα η κα.Πανούση αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό, που όπως τόνισε “έχει εξανεμιστεί πριν καν δοθεί”, αλλά και στις συλλογικές συμβάσεις και την ακρίβεια που αποτελεί βραχνά για κάθε νοικοκυριό.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της κα.Πανούση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Τρίπολης με τους συμμετέχοντες στην απεργιακή συγκέντρωση να φωνάζουν συνθήματα όπως “οχι στην ακρίβεια και στην ανεργία, τώρα τα παιδιά μας τα στέλνουν στα σφαγεία”.

Δείτε το βίντεο:

Τα σωματεία ζητούν:

  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.
  • Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Όπως ανέφεραν είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για: επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

Ακολούθησε συγκέντρωση στον Αϊ – Θανάση για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 40 εκτελεσθέντες πατριώτες από τα στρατεύματα κατοχής την Πρωτομαγιά του 1944:


ΒΙΝΤΕΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΣ