Απεργίες Δ.Ε.Η….

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 07:46

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

 Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί ήδη η μονάδα «ΙΙΙ» της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.Η πρώτη συγκέντρωση εργαζομένων στη Μεγαλόπολη, έγινε χθες το βράδυ και η συμμετοχή ήταν πρωτόγνωρη, όπως ανέφερε στη Δημοτική Ραδιοφωνία και στην εκπομπή «Επί της ουσίας» ο Αντιπρόεδρος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Σαράντος Αλεξανδρής.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πώληση επιπλέον ποσοστού της ΔΕΗ, αναφέροντας ότι είναι κερδοφόρα επιχείρηση.

Με την έναρξη της απεργίας, εκτός τέθηκε η μονάδα «3» του εργοστασίου της Μεγαλόπολης, αλλά και άλλες εννέα μονάδες της ΔΕΗ, σε όλη τη χώρα.

Χωρίς προβλήματα λειτουργεί η μονάδα «4», ενώ σε κατάσταση εφεδρείας είναι οι δύο παλαιές μονάδες της Μεγαλόπολης, οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν μόνο αν υπάρξει ανάγκη, λόγω των αυξανόμενων αναγκών, λόγω καλοκαιριού .

Παρά την έξοδο των μονάδων, δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα, αν και εκτιμάται ότι θα προβεί ο ΔΕΣΜΗΕ και η ΔΕΗ κάποιες εκ περιτροπής διακοπές.