Απέσυρε τη μήνυση εναντίον του Ν. Τσιαμούλου ο Ηλίας Κούρος

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 21:01

Απέσυρε την αγωγή εναντίον του Νίκου Τσιαμούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ηλίας Κούρος, τερματίζοντας έτσι τέλος την κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους, με αφορμή αναφορές του κ. Τσιαμούλου στο πρόσωπό του, τόσο σε συνέντευξή του στις 3 Απριλίου του 2015 για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, όσο και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 19 Μαϊου 2015, για το ίδιο θέμα. Με ανακοίνωσή του, ο κ. Κούρος κάνει γνωστά τα εξής:

«Όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μου με την τοπική αυτοδιοίκηση και από οποιαδήποτε θέση κι αν υπηρέτησα , είτε σαν αντιδήμαρχος, είτε σαν δημοτικός σύμβουλος, ποτέ δεν φοβήθηκα την πολιτική αντιπαράθεση. Πάντα με κοσμιότητα, με ήθος, με σεβασμό στους “αντιπάλους” και με τη μέγιστη δυνατή τεκμηρίωση κάθε φορά, προσπαθούσα να εκφράσω τις θέσεις και τις απόψεις μου.Ποτέ δεν υπήρξα αμετροεπής, ποτέ δεν χρησιμοποίησα προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ποτέ δεν κατέφυγα σε αστήρικτες προσωπικές καταγγελίες και επιθέσεις.

Αυτό γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι οι πολιτικοί άνδρες θα πρέπει να δείχνουν υψηλά επίπεδα πολιτικού πολιτισμού.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι δείχνω μηδενική ανοχή σε αντίστοιχες συμπεριφορές, ειδικά όταν στρέφονται κατά του προσώπου μου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κ. Τσιαμούλος, προ διετίας περίπου, καταφέρθηκε εναντίον μου, με αστήρικτες καταγγελίες, τόσο σε συνέντευξη τύπου, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, κατά τέτοιο τρόπο που έθιγε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου.

Προσέφυγα στη δικαιοσύνη προκειμένου να προστατέψω την τιμή και την υπόληψη την δική μου και της οικογένειάς μου.

Με την προχθεσινή δημόσια δήλωσή του, ο κ. Τσιαμούλος παραδέχεται ότι οι τότε δηλώσεις-καταγγελίες του δεν ισχύουν, οφείλονταν στη  μεγάλη ένταση που υπήρχε τότε λόγω του οξυμμένου προβλήματος των απορριμμάτων, δηλώνει δε ότι με τιμά και με σέβεται και βεβαίως ότι ούτε τότε, ούτε τώρα εξυπηρετούσα ή εξυπηρετώ οποιαδήποτε συμφέροντα.

Αποδεχόμενος την ουσία της δήλωσης του και επειδή πιστεύω ότι αυτά τα θέματα δεν πρέπει να λύνονται στα δικαστήρια, αποσύρω την αγωγή εναντίον του και θεωρώ το ζήτημα λήξαν.

Ευελπιστώ και εύχομαι να επικρατεί στα δημοτικά ζητήματα του δήμου μας πολιτικός πολιτισμός, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις.

Κούρος Ηλίας

Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης»